Sari la conținut

Despre parenting, cu celebra cântăreață Shakira

Nu de puține ori avem senzația că viețile vedelor sunt perfecte. Iar când vine vorba despre copiii lor… ne macină curiozitatea să aflăm mai multe despre cum sunt ei crescuți și care sunt tehnicile care funcționează în lumea plină de sclipici.

Shakira este de departe una dintre cele mai iubite cântărețe, care pare să aibă nu numai o viață publică perfectă, ci și o familie minunată. Cântăreaţa şi partenerul ei, profesionistul fotbalist Gerard Piqué, au doi fii, Milano şi Sasha. De când a devenit mamă în 2013, cântăreața a vorbit despre provocările și bucuria de a fi părinte. Iată ce am aflat: 

►Citește și Raluca Zenga, tipsuri pentru mămicile cool

Cum a schimbat-o modul de a fi mamă

"A schimbat axa universului meu. Totul este centrat în jurul lor acum. Este o nouă dimensiune a dragostei, cel puțin pentru mine, care este de nedescris. De asemenea, m-a ajutat să fiu mai organizată, pentru că ești obligat să le acorzi prioritate copiilor tăi. Înainte obişuiam să fiu propriul meu șef, dar acum am doi șefi mici în faţa cărora răspund."

Muzica pe care o pune pentru copiii ei


"Ascultăm Frank Sinatra, Billie Holiday, Green Day, Pearl Jam, Carlos Vives, salsa veche - ceva pentru fiecare stare de spirit. Milano iubeste melodiile ritmate. Cred că bebelușii sunt atrași în mod natural de genul acesta de melodii."

Momentele magice
”De nepreţuit sunt toate momentele pe care le-am petrecut împreună, mai ales cele simple în care, spre exemplu, citim, învățăm să recunoaștem numerele și literele. Am făcut asta cu el înainte să înveţe să meargă singur şi sunt uimită mereu când văd acea mică scânteie de recunoaștere şi înțelegere din ochii lui, chiar și la o vârstă fragedă. Când a reușit în cele din urmă să verbalizeze cuvintele pe care le recunoștea în jurul vârstei de 18 luni, a fost unul dintre cele mai mari momente pentru noi ca părinți."

Despre provocările de a fi mamă

"Sunt una dintre mamele tigru, care tot timpul caută ajutor și informații online, cercetează și citeşte. Nu este ușor să fii mamă. Este unul dintre cele mai dificile lucruri pe care le-am făcut în viața mea. Am fost în cele mai grele etape care au avut loc în fața unor audiții cu adevărat exigente și m-am întâlnit cu lideri mondiali, dar nimic nu m-a făcut atât de conștientă de propria valoare ca cea de a fi mamă. În fiecare zi mă întreb dacă fac ceea ce trebuie."

Prioritizarea lucrurilor

"Momentul când am devenit mamă m-a forțat să prioritizez lucrurile și să le fac loc celor mai importante, dându-mi seama că există în același timp lucruri pe care le pot amâna și lumea să nu se prăbușească în jurul meu".

Călătoriile cu copiii

"Înainte de a-i duce într-o călătorie lungă, încerc cu adevărat să cântăresc argumentele pro și contra despre ceea ce va fi cel mai bine pentru ei, deși dacă ar fi după mine, i-aș duce peste tot. Oricum, mă asigur că le iau toate vitaminele, medicamentele și lucrurile care le sunt familiare, astfel încât schimbarea mediului nu este atât de drastică".

Cel mai mare obiectiv al ei ca părinte

"Dragostea este cel mai important lucru. Este ceea ce într-adevăr îi va ajuta să prospere mai târziu în viață. ... Aceasta este întrebarea pe care mi-o pun eu în fiecare dimineaţă când mă trezesc. "Îmi fac copiii să se simtă iubiți?"

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!