Sari la conținut

Raluca Zenga, tipsuri pentru mămicile cool

Să avem grijă de noi înșine este esențial pentru a ne putea simți bine și a putea avea grijă de ceilalți, în special de micile făpturi care depind de noi. În momentul în care devenim mame, marea majoritate dintre noi se lasă absorbite complet în "baby bubble", suferim o transformare completă cu imersiunea copleșitoare în experiența maternității, și avem tendința de a ne anula pe sine, de a pune propriile noastre nevoi pe ultimul loc. Da, de multe ori, ca mămici, suntem cea din urmă verigă în lanțul familial. Ani de condiționare culturală în care îmbrățișăm sacrificiul ca a doua natură odată ce devenim mame și soții ne împing sa ne simțim vinovate daca ne acordam timp "egoist" pentru noi înșine! Așa ca de multe ori preferam sa ne neglijăm, sa ne suprasolicităm, de dragul de a avea conștiința "curată". Cum ar fi însă daca am fi mai tolerante cu propria persoană, daca ne-am  acorda mici pauze prin care sa ne simțim redefinite ca femei, din nou atrăgătoare și cu un proaspăt impuls de energie?

Acestea sunt "trucurile" mele preferate pentru mici retușuri salvatoare de look și buna-dispoziție, gândite pentru mămici ocupate, mereu in criză de timp! Pentru ca este adevarat, mamele au grija de toată lumea si mai puțin de ele, din prea multă iubire și devotament!

1. Avem nevoie sa ieșim pe ușa in grabă , cu pruncul in port-bebe si un preșcolar agățat de fusta, dar nu vrem arătam ca figuranți din filmul "Zombie Apocalypse"? Machiaj la semafor, "finger make-up" cum il numesc eu, cel care poate fi aplicat cu degetele și nu are nevoie de prea multă precizie- "tinted moisturizer", cremă hidratantă cu pigment in loc de fond de ten, gloss in loc de ruj, blush cremă și un pic de highlighter pe pomeți! Apelați la șervețelele umede din trusa bebelușului pentru a vă curăța degetele dupa "pictat"- deși mi s-a întâmplat deseori sa circul cu volanul decorat cu amprente de machiaj!

2. Cum rezolvam cu părul? Soluția mea este "Mommy Bun", chifla din vârful capului securizată cu cateva agrafe, făcută extrem de chic și populară de numeroase dive pe Instagram!

3. Daca la un moment dat ne bucuram de șansa nesperată a mai mult timp la dispoziție pentru o ședința de înfrumusețare (de pilda cand tatăl sau bunicii propun sa se ocupe de copii pentru o amiaza!) eu aleg intotdeauna vopsirea rădăcinilor, sau împrospătarea culorii pentru luminiozitatea părului...și o ședința de albire a dinților la dentist: cele mai rapide căi pentru a te simți ca o persoana nouă, brusc întinerită, cu zâmbet de Hollywood și bucle gata de covorul roșu!

4. Nu uitați de îngrijirea mâinilor: noi mămicile spălam in permanenta vase, rufe și adorabile părticele de bebeluș...strecurați o crema hidratanta in geanta pentru a ne răsfața pielea trudita  și a îndepărta senzația de mâini ca pergamentul uscat! E surprinzător ce diferența pot face in aspect mâinile îngrijite, o manichiura și un strat proaspat de ojă!

5. Tehnici anti-stres: când ne simtim coplesite, sa respiram adânc si sa vizualizăm soluția la ceea ce ne stresează, ca si cum am șterge-o cu buretele de pe o tabla neagră; ajuta mereu sa facem referință la citatele motivaționale favorite, care sa ne ajute sa înțelegem ca nu suntem singure in ceea ce înfruntăm pe moment. Ajuta sa ascultam o melodie preferata, care sa ne transporte memoria intr-o perioada lipsită de griji: eu am playlist-ul meu "happy", cu asocieri pozitive, care ma binedispune instantaneu!

6. Orice formă de mișcare care sa ne elibereze un torent de endorfine: indiferent ca alegem sa participam la o oră de yoga sau Pilates cu prietenele, sau optam pentru o sesiune de alergat solitar in parc cu căștile in urechi, sa transpiri este benefic si energizant! Nu e de neglijat nici soluția de a da muzica mai tare si a dansa cu bebe in brațe până ni se taie respirația și izbucnim in râs...daca partenerul tocmai a intrat pe ușa și ne-a surprins in cele mai trăznite Dirty Dancing moves!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!