Sari la conținut

Laura Cosoi, detalii despre cea de a treia naștere

Vezi gGalerie foto

Laura Cosoi, proaspăta mămică a micuței Lara, a postat pe contul său de Instagram prima imagine cu ea și cu micuța, sub o descriere emoționantă.

“Bun venit in viata noastra, Lara, fetita muzica, cum ne place sa iti spunem!

Cu emotii, cu lacrimi de ras, de plans, cu bucurie, un nou suflet a venit pe lume si sunt extrem de recunoscatoare pentru aceasta intalnire. Cu ajutorul lui Dumnezeu am dus la bun sfarsit cea de-a treia sarcina, dar tot ce pot spune e ca inca mi se pare surprinzator. Am mai trecut prin aceste emotii, care desi sunt firesti, au o anumita magie a lor, dar si unicitate. Momentul intalnirii cu sufletul pe care l-ai purtat in pantece mi se pare in continuare extrem de incarcat de insemnatate, de emotii si de Dumnezeu.” a scris Laura pe contul eu.

Vedeta a povestit și pe blogul ei detalii despre modul în care a decurs nașterea, dar și cum s-a adaptat micuța la venirea acasă. Totul, însoțit de fotografii emoționante.

„Lara s-a născut aproape de 40 de săptămâni. A fost super docilă în sarcină și pot spune că aproape nu m-a deranjat.
Contracțiile s-au declanșat pe 23 iunie, noaptea, în timp ce dormeam, dar a mai durat până am mers la maternitate. Oricum, îmi propusesem să stau o parte din travaliu acasă și, în plus, am vrut să mă conving că durerile acelea chiar anunță nașterea.
Începând cu ora 6 dimineața, contracțiile au devenit intense și mai regulate, la fiecare 10 minute, așa încât pe pe la 7.30 am sunat moașa, pe Adina Crăciun, să o anunț că în scurt timp urmă să pornim spre maternitate.
Am ajuns la maternitate în jur de 10, am făcut formalitățile de internare, dar și test rapid covid atât eu cât și Cosmin, apoi am intrat la consultație.

Radu Dragomir, medicul de gardă, a văzut că Lara era bine poziționată, iar dilatația era de 7, adică nașterea era aproape. Am urcat în rezervă să mă pregătesc, apoi imediat am intrat în sala de nașteri în jur de 11.15. De această dată, Cosmin a putut fi alături de mine, ceea ce a contat foarte mult. Este un suport emoțional extraordinar și în plus, se pricepe să creeze atmosfera! A pus muzică pe toată perioada travaliului și, la fel că în momentul nașterii Verei, am ascultat imnul Ave, Maria!

În momentul în care a ajuns Dorina aveam deja contracții foarte mari, dar, cu toate astea, ne țineam de glume. Dorina spunea că are ceva treaba în jurul orei două, iar eu o asigurăm că va ajunge la timp. Îmi cunosc corpul foarte bine și am născut repede de fiecare dată, așa că nu mă gândeam că va fi altfel de dată această. Până la urmă, m-am ținut de cuvânt: la ora 12.03, a venit pe lume Lara, o fetiță de notă 10, de 50 cm și 3.450 kg.
Dacă ar fi să compar cele trei nașteri, aceasta a fost ceva mai asemănătoare cu prima, doar că de dată asta nu mi s-a rupt apa. Atât la Rita, cât și la Vera mi s-a rupt apă acasă și apoi au început contracțiile, iar acum a fost invers. La Vera însă am stat într-un travaliu ceva mai lung, aproape 24 de ore, dar suportabil, pe când la Rita și la Lara a durat totul cam 2 ore și jumătate, mă refer la contracții puternice și expluzie.

Lara a fost super scumpă în momentul primei întâlniri. A plâns un pic, apoi s-a atașat imediat la sân. Cuvintele mi se par neputincioase să descrie cât de dornică eram să o cunosc, să o ating și să o miros – acel parfum inconfundabil de bebeluș nou-născut, miros de puritate.
Am început alăptarea încă din maternitate. S-a declanșat colostru încă de pe masă de naștere când Lara s-a atașat, apoi am ținut-o la san toată noaptea. A două zi eram ruptă de oboseală, dar a meritat efortul căci sănii deja erau tensionați și începea să se declanșeze lactia. De când am ajuns acasă, copilul se hrănește fără probleme numai la san. Știu că multe mămici se chinuie în prima perioada și exact așa am fost și eu la prima experiență, dar pot doar să va incuranjez să nu cedați să va ascultați atât instinctul, cât și corpul', a povestit actrița pe blogul ei.

Acum, la cei 40 de ani, Laura este mămica a trei fetițe!
Felicitari, Draga noastră!
 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!