Sari la conținut

Lucruri neașteptate la care să te aștepți când devii părinte

Dacă urmează să devii părinte în următoarele câteva luni (sau abia ai devenit) sunt șanse mari ca în aceste momente să simți că plutești și să aștepți cu nerăbdare acel moment. Foarte bine că ți se întâmplă asta, o să vezi că este, cu adevărat, o experiență minunată!

Dar la fel de adevărat este că ți se vor întâmpla niște lucruri pe care nu ți le poți închipui acum. Nimeni dintre noi nu a făcut-o la vremea lui, pentru că nimeni nu a crezut că astfel de chestii (ni) se pot întâmpla.

Așa că, cel mai bine ar fi să citești acest articol acum și să-ți notezi undeva să revii asupra lui în acele momente când…o să știi singur care sunt acele momente. Pentru că (și aici trebuie să mă crezi pe cuvânt) vor veni multe momente în care:

1. Vei fi stresat că nu știi cum să ții copilul. Iar dacă totuși va ajunge la tine, în ciuda refuzurilor tale vehemente, vei simți că n-are cum să scape “nescăpat” din brațele tale. Din fericire, cel mai probabil asta vei simți doar o singură dată. Apoi, cu fiecare zi, ți se va părea că locul său e exact în brațele tale. Asta până când nu va mai dori să coboare din brațele tale. Dar asta e o poveste pentru altă dată.

2. Vei uita absolut totul. TOT! Și nu mă refer aici la chestii legate de copil, ci sunt șanse mari să uiți cât face 2 + 2. Vei fi atât de stresat și/sau obosit, încât creierul tău va refuza, pur și simplu, să mai funcționeze. Nu te panica! Ok, nu te panica prea tare! Nimic nu este mai bun ca un somn lung. (ok, lung în cazul tău poate să însemne și 4 – 5 ore legate. Și, da, știu cum sună asta.)

3. Te vei simți judecat de către ceilalți. Asta probabil pentru că vei fi judecat de toți ceilalți. Și nu pentru că faci tu ceva greșit (ok, vei face greșeli, dar toți le facem) ci pentru că oamenilor le e mult mai ușor să vadă greșelile altora decât pe ale lor.

4. Te vei judeca tu pe tine. Mult mai aspru decât oricine altcineva. Asta e ceva mai complicat, dar te-aș sfătui să fii cât de puțin aspru poți cu tine. Și, mai ales, să nu-ți propui în nicin moment să fii părintele perfect. Nu ne-a ieșit niciunuia până acum și îți setezi niște standarde prea înalte și nerealiste.

5. Vei dormi puțin. În cel mai bun caz, vei dormi mai puțin decât erai obișnuit, ceea ce înseamnă că ție ți se va părea că dormi puțin. Aici, nu prea ai ce să faci, decât să nu refuzi niciodată ajutorul vreunui apropiat care se oferă să stea cu copilul și să nu uiți că această perioadă va trece. Când, întrebi tu? Nu fii masochist!

(…)

Citește mai mult pe www.celmaibuntata.ro!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


  adevarul.ro