Sari la conținut

Marea nu este toaletă publică

Tocmai am mers patru zile cu copiii la mare. În primele trei a fost vânt şi ploaie, a patra zi, în sfârşit, a ieşit soarele. Odată cu el s-au mobilizat şi oamenii să vină la plajă. În nici o oră de stat la soare, am văzut cum doi copii folosesc apă marii pe post de toaletă publică, la îndemnul şi cu ajutorul părinţilor sau al bunicilor.

Primul, un băieţel la vreo 3 anişori, se juca lângă şezlongul nostru. A făcut cunoştinţă cu Aris şi au împărţit lopăţelele şi găletuşele. Apoi, am văzut cum bunica îl ia de mâna şi îl duce spre mare, îi da jos slipii şi îi spune să facă pipi liniştit. Totul sub privirile aprobatoare ale mamei, care rămăsese pe şezlong.

Am crezut că văd negru în faţă ochilor. Copiii mei abia ce se jucaseră pe acolo şi aveau să o mai facă. Ba chiar împreună cu băieţelul respectiv.

(...)

Citeşte mai mult pe ruxandraluca.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • Lefegiu

    Și câți nu sunt ! chiar și adulți care fac asta ! Ar trebui mai multe toalete pe plajele noastre deobicei sunt doua trei pe toată plaja (până ajungi faci pe tine)....tine și de educație dar și de organizarea plajelor ...zic eu parerea mea

  • Lumbag'o

    Bah cretinoizilor, da unde credeti voi ca transatlanticele isi varsa latrinele de la mii de pasageri? Le duc acasa ca sa ingrasae porumbu?

  • crocodilu cu peruca

    bah cretinoidule lumbag,o, rahatul si toate cele este supus la diferite tratamente speciale in tankuri inainte de a putea fi varsat in mare. deeversarea se face numai daca indeplineste anumite conditii legate de poluare si la o anumita distanta fata de tarm.
    aici avem lipsa educatie si lipsa dotari. fa asa ceva pe o plaja din lumea civilizta si vei vedea ce se intimpla

  • Papu

    Are dreptate crocodilul cu perucă, apa uzată, rahatul, urina, apă cu combustibil sau ulei sunt trecute prin niște separatoare speciale și supuse unor tratamente chimice. Rezultatul e apă curată și poate fi deversată în mare. Rezidurile sunt colectate în tankuri speciale și sunt predate în port la niște barje speciale și duse la statia de epurare. Navele care nu sunt dotate cu aceste instalații speciale, nu au aprobarea să navige.

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!