Sari la conținut

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Amintiri din copilărie (galerie foto)

Vezi gGalerie foto

Născută în 1926, pe 21 aprilie, la Londra, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este suveranul cu cea mai lungă domnie din istoria britanică. La 90 de ani, cea despre care fiul ei, Prinţul-moştenitor Charles, spune că este din “esenţă tare", continuă să-şi îndeplinenească îndatoririle de şef de stat aşa cum face de 64 de ani încoace de când s-a urcat pe tron. Cum arăta însă Regina în copilărie? Și în ce fel a fost educată?

Regina Elisabeta a II-a este monarh peste 16 state şi 143 de milioane de oameni. Potrivit Wikipedia, numele său complet, în engleză, este Elizabeth Alexandra Mary, iar copilăria sa nu a fost tocmai una desprinsă din basmele cu prinți și prințese. Ingrid Seward, editor-şef al revistei Majesty şi autoare a cărţii „The Queen’s Speech: An Inti­mate Portrait Of The Queen In Her Own”, o biografie a reginei Elisabeta a II-a, a scos la iveală detalii impresionante din copilăria Reginei.

Elizabeth Alexandra Mary era alintată de mebrii familiei cu diminutivul Lilibet. În copilărie, era foarte apropiată de bunicul său, George al V-lea, pe care l-a ajutat să se refacă după boala sa din 1929. A avut o o guvernantă extrem de severă, Clara Knight, care o obliga să petreacă ore în şir rămânând aşezată pe scaun, fără să se mişte, în schimbul unui simplu biscuit. De asemenea, așa cum reiese din biografia semnată de Ingrid Seward, mica Elizabeth trebuia să se trezească în fiecare zi la ora 07.30 şi să meargă în fiecare seară la culcare la ora 19.15. Potrivit unui episod relatat de cei de la Daily Mail, guvernanta primea ordine directe nu de la mama prinţesei, ci de la bunica acesteia, Regina Mary. Aceasta din urmă dorea ca nepoata ei să aibă o conduită ireproşabilă. "Învăţaţi-o pe această puştoaică să nu mai gesticuleze!", striga ea cu regularitate către guvernanta Clara Knight.

Prinţesa Elisabeta a studiat, de asemenea, arta şi muzica, a învăţat să călărească şi a devenit o înotătoare pricepută, câştigând un concurs de înot pentru copii la vârsta de 13 ani. De asemenea, la 11 ani, prinţesa Elisabeta a devenit membră a corpurilor Girl Guide (Fetele cercetaş) şi Sea Ranger.

Intră în galeria foto și vezi mai multe imagini din copilărie cu Regina Elisabeta a II-a!

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!