Sari la conținut

Rolul tatălui

Săptămâna trecută, când am fost invitat la Antena 1, mi s-a spus că unul dintre motivele pentru care am fost invitat era că “sunt un tată care și-a asumat public mai degrabă rolul unei mame”.

Mi s-a părut foarte interesantă afirmația lor și așa cum am spus în emisiune, mi se pare important să punctez și aici câteva lucruri.

În primul rând, nu mi-am propus niciodată să fiu și mama lui Mark. El are norocul să aibă o mamă grozavă, iar eu am norocul să am o iubită minunată. Doar pentru că ea alege să stea departe de Facebook și de viața publică, o face doar invizibilă în social media, nu inexistentă. Sigur, în ziua de azi, în care dacă nu exiști pe Facebook, Twitter sau Insta, practic se consideră că nu exiști, pot înțelege opinia unora cum că Iulia nu există și eu încerc să suplinesc și un rol de mamă. Și uite așa ajungem la “în al doilea rând”…

În al doilea rând, comportamentul meu, cel pe care îl afișez public și virtual și care este o oglindă destul de exactă a comportamentului meu real, nu consider că este al unei mame. Nu consider nici măcar că ar fi al unui tată. Îl văd ca pe un comportament normal al unui părinte. Segregarea aceasta între ceea ce consideră “lumea” că ar trebui să facă mami și ce ar trebui să facă tati în relația cu copilul sau copiii lor mi se pare nu doar greșită, ci de-a dreptul periculoasă.

Căci, nu-i așa, această segregare am preluat-o și noi de la părinții noștri și de aceea ni se pare atât de firească: mama stă acasă cu copilul, se joacă, are grijă de el și de nevoile lui, iar tatăl se duce la muncă și muncește pe brânci pentru ca familiei să nu-i lipsească nimic.

(...)

Citeşte mai mult pe celmaibuntata.ro

Sursa foto: Arhiva personala celmaibuntata.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!