Sari la conținut

Sancțiune simbolică pentru medicii de la Sanador, vinovați de moartea lui Ștefănuț: vot de blam

Răspuns revoltător pentru părinții copilului de un an și zece luni, decedat la Sanadar, în urmă cu câteva luni: doctorii au greșit! Potrivit anchetei, decesul putea fi evitat dacă medicii care îl supravegheau pe copil erau mai atenți.

Vă reamintim că Ștefan, copilașul de nici doi ani, a ajuns în luna octombrie 2018 la spitalul Sanador pentru o operație de hernie inghinală, iar câteva ore mai târziu a murit. Părinții au reclamat atunci o serie de nereguli și, după operație, medicii nu l-au mai consultat pentru a vedea cum se simte, deși li se atrăgea atenția că starea bebelușului se agrava de la minut la minut. Pentru că nu erau băgați în seamă, părinții au sunat din spital la 112.

Comisia de la Colegiul Medicilor care a analizat acest caz spune acum că monitorizarea parametrilor vitali a fost insuficientă.

De asemenea, nu a fost asigurată o continuitate a activității medicale a mediculu ide gardă, ceea ce înseamnă că post-operator copilul nu a fost supravegheat conform legii în ceea ce privește monitorizarea chirurgicală pediatrică.

Colegiul Medicilor mai spune că toate aceste fapte duc la o abatere de la buna practică medicală.

Care este sancțiunea primită? Vot de blam atât pentru șase medici, cei au operat copilul, cât și pentru medicii anesteziști și cei de la terapie intensivă. Ce înseamnă acest lucru, mai exact? Că timp de șase luni nu vor putea avansa în carieră.

Părinții pot contesta acest răspuns în 15 zile din momentul în care l-au primit.

Pe rol este deschis și un dosar penal pentru ucidere din culpă.

În urma autopsiei, efectuată anul trecut, s-a stabilit că bebelușul a murit din cauza unui şoc hemoragic. Spitalul Sanador a precizat ulterior într-un comunicat de presă că au fost respectate toate protocoalele, însă părinții acuză că nu aceasta este problema, ci că angajații nu știu să le pună în practică.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!