Sari la conținut

Un avion a fost nevoit să se întoarcă la sol, pentru că o mamă își uitase copilul: ”Domnul fie cu noi. Putem să ne întoarcem?”

Un avion care decolase de pe un aeroport din Arabia Saudită, cu destinația Malaysia, a fost nevoit să se întoarcă la sol, pe motivul că o mămică pasageră și-a uitat copilul în terminal.

Pilotul s-a văzut nevoit să facă o cerere neobișnuită către turnul de control, solicitând întoarcerea la sol, pe aeroportul King Abdulaziz din Jeddah, la scurt timp după decolare, în condițiile în care unul dintre pasageri a spus echipajului că și-a uitat copilul, scrie Guardian.

O înregistrare video surprinde dialogul inedit dintre pilot și operatorii turnului de control.

”Domnul fie cu noi. Putem să ne întoarcem?”, solicită pilotul. Confruntat cu o solicitare inedită, operatorul pare confuz și se aude cum se consultă cu alți colegi înainte de a lua o decizie.

”Solicită întoarcerea la sol”, spune el unui coleg. ”O pasageră și-a uitat copilul în sala de așteptare, sărmanul”, mai comentează el.

După o scurtă pauză, cursa a primit permisiunea de a se întoarce la sol. ”Asta e cu siguranță o premieră pentru noi”, comentează controlorii de trafic .

Este absolut neobișnuit ca o aeronavă să se întoarcă la sol sau să schimbe traseul, cu excepția situațiilor în care este vorba despre defecțiuni tehnice sau eventuale probleme de sănătate ale pasagerilor.

Cu toate acestea, au mai existat cazuri inedite, unul dintre acestea înregistrându-se în 2013, când un avion al unei companii americane care efectua cursa Los Angeles-New York a fost nevoit să devieze către Kansas City pentru că unul dintre pasageri a refuzat să se oprească din cântat. Pasagerul ”indisciplinat” fredona melodia ”I will always love you”, a lui Whitney Houston.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!