Sari la conținut

“Îmi las copiii să bea cafea, să se radă în cap și să mănânce ce vor, ca să fie fericiți”

Vezi gGalerie foto

Mara Doemland, o mămică de 29 de ani din Marea Britanie, povestește că a adoptat un stil de parenting mai controversat, astfel că nu le impune copiilor prea multe limite, din dorința de a-i avea fericiți.

Mămica lui Emmy - 9 ani, Murphy - 7 - Ripley - 5 și Indy - 2 ani, povestește că ea iese afară desculță, pentru că așa le place copiilor. De asemenea, în încurajează să se joace în ploaie și să mănânce ce vor - “pentru că oricum aleg fructele și legumele, dacă ea este așa relaxată”.



“Nu vreau să le dezvolt o relație negativă cu mâncarea. Mă asigur că pot gusta din toate categoriile și nu separ mâncarea în “sănătoasă” și “nesănătoasă”.

Îi lasă să meargă desculți, dacă nu frige asfaltul. Îi las să bea cafea, dacă vor să încerce, pentru că nu e ca și cum își fac espresso în fiecare zi. Când plouă, îmi fac timp și ies cu ei în ploaie”, povestește Mara.



Mara a adoptat acest stil de parenting după ce a născut-o pe Emmy, când avea doar 19 ani. Ea povestește că era o mămică foarte strictă, dar între timp a învățat să îi lase pe copii să aleagă singuri.



Mai mult, ea și soțul ei, Christopher - 36 ani, susțin că își încurajează copiii să se îmbrace cum vor: “Vrem să se simtă confortabil și să poarte ce își doresc. Spre exemplu, Emmy s-a ras în cap și nu poartă decât haine negre, oversized. Iar pe băieți îi lăsăm să poarte rochițe, dacă asta ii face fericiți.”



De asemenea, cei doi susțin că nu își încurajează copiii să împartă: “Dacă vor aceeași jucărie, nu le dăm argumente să împartă, dacă nu vor. I-am învățat să spună - am nevoie de spațiu! Este important să nu forțeze lucrurile, pentru că nici noi, adulții, nu dăm lucruri, dacă nu ne dorim”.
 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!