Sari la conținut

1 Aprilie. Farse pe care le poți face copilului de Ziua Păcălelilor.

Dacă pentru noi, adulții, ziua de 1 aprilie și-a pierdut din farmecul de altădată, copiii noștri încă așteaptă cu sufletul la gură marea zi în care pot face farse fără ca nimeni să se supere pe ei. Așa că, ce ar fi să intrăm în jocul lor și să îi păcălim atât de bine, încât farsele noastre să ajungă, mai târziu, și la nepoții noștri?

Iată la ce ne-am gândit noi*:

Să acoperim senzorul telecomenzii – Puțin scoci discret pe senzorul telecomenzii, puțin și pe senzorul televizorului și, gluma e gata! De-abai așteptăm să vedem cum se plimbă ei până la televizor și înapoi, nerăbdători să găsească desenele preferate.

Tort din... mămăligă!  - Cum ar fi să dăm naștere unei tradiții: de 1 Aprilie facem tort! Și nu orice tort, ci unul din mămăligă, acoperit cu frișcă și ornat frumos cu niște căpșuni vii colorate! Deja îmi închipui fețele copiilor, când vor vedea că tortul nu este tocmai... cum se așteptau să fie. În orice caz, vă sugerăm și un tort adevărat, ca variantă de back up, să nu se lase chiar cu o dezamăgire cruntă!

Mănâncă o muscă  - Pune într-un șervețel o stafidă neagră, fără ca cel mic să te vadă, și apoi, cu glas tare, plânge-te că tocmai ai văzut o muscă moartă pe masă. Du-te cu șervețelul către pretinsa muscă, arată-te dezgustată că trebuie să o pui la gunoi și spune: „în fapt, am citit că sunt chiar delicioase și pline de beneficii, ia să o mănânc!”. Ia stafida din șervețel și savureaz-o în fața copilului. Nu uita, însă, să te bucuri de fața lui dezgustată!

Hârtie în pantofiorii copilului – Îndeasă puțină hârtie igienică în varful pantofiorilor copilului, înainte să îi încalțe. Laudă-l cu puțin timp înainte pentru faptul că a mai crescut, iar apoi, când își bagă piciorulșele în pantofiori, declară-te minunată de faptul că până și pantofii i-au rămas mici.

Pastă de dinți pe mustăcioară – Cine nu știe glumița cu pasta de dinți pusă drept mustăcioară, cât „victima” doarme? În timpul somnului de la prânz (mai spre sfârșit, preferabil), pune-i pastă de dinți la guriță și fii în preajmă când se trezește. Se va distra copios când se va vedea!

Unt de arahide – Pune unt de arahide pe o pereche de chiloței proaspăt folosiți de micuț și întreab-l uimită cum s-a întâmplat să își facă nevoile pe el. Nu îl lăsa prea mult să mediteze, dacă vezi că glumița ta îl cam incomodează.

Oreo cu... pastă de dinți – Micuțul tău iubește biscuiții Oreo? Ce ar fi să scoți crema din 1-2 biscuți și să o înlocuiești cu... pastă de dinți? Pune biscuițeii în frigier și așteaptă reacția.

Jeleu în pai – Dacă micuțul tău obișnuiește să bea cu paiul, înfundă un pai cu un jeleu și așteaptă satisfăcută să vezi cum încearcă să savureze băutura lui preferată...
*Glumele se pot adapta în funcție de temperamentul și de vârsta copilului

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!