Sari la conținut

10 activități ca altădată, care să îți țină copilul ocupat și departe de ecrane

Cele mai faine activități pentru copii sunt cele care le pun mintea la contribuție, imaginația la bătaie și care nu implică statul cu ochii în ecrane. În speranța că reușesc să vă ofer un strop de inspirație, iată zece lucruri pe placul copiilor mei. Funcționează de minune când am nevoie de câteva momente de respiro sau când îmi spun că se plictisesc.

Organizați o vânătoare de comori

Ascundeți un obiect în casă, o jucărie, o monedă, o perie, un pantof, orice vă trece prin cap. Dați-le copiilor câteva indicii și apoi lăsați-i să exploreze. Cu cât mai dificilă operațiunea, cu atât mai lungi momentele voastre de respiro. Copiii vor fi ocupați mult și bine cu căutările.

Construiți un vulcan

Sunt tot felul de experimente care îi pot ajuta pe copii să îmbine cunoașterea și joaca. Noi preferăm să facem un vulcan. Craterul poate fi o sticlă din plastic tăiată și îmbrăcată în staniol sau orice alt recipient, iar lava o puteți face din câte o linguriță de bicarbonat de sodiu (la care adăugăm puțin colorant alimentar) și acid citric. În momentul în care golim peste acest amestec o seringă de 5 ml de apă,

(...)

Citește mai mult pe ruxandraluca.ro

Sursa foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!