Sari la conținut

10 activități de făcut cu copilul în doar 10 minute

Mănâncă. Dormi. Muncește. Gătește. Petrece timp cu familia. Repetă toate aceste lucruri. ZILNIC. Ți se pare cunoscut acest program, nu?

Uneori, viața de părinte poate fi copleșitoare și poți simți că nu faci suficiente lucruri. Amintește-ți un lucru: NU există părinte perfect.

Tot ce trebuie să faci este să te conectezi cu micuțul tău în moduri prin care să-i oferi dragostea, atenția și grija de care el are nevoie.
Uneori, ai nevoie doar de 10 minute pentru a-ți întări conexiunea cu puiul tău, pentru a-i sprijini dezvoltarea sănătoasă și pentru a-l face să se simtă iubit.

Iată 10 lucruri pe care le poți face cu micuțul tău, în doar 10 minute:

Citește-i

Ia o carte, ghemeuiește-te lângă puiul tău și citește-i cu voce tare. Când părinții le citesc povești copiilor lor îi ajută să învețe cuvinte noi, pe care s-ar putea să nu le audă în conversațiile de zi cu zi.

Jucați-vă

Copiii mici învață prin joacă. Fă-ți timp și petrece timp cu copilul tău, jucați-vă împreună și ajută-l pe cel mic să-și folosească simțurile și imaginația. Cel mai important, joaca îi ajută pe copii să se simtă în siguranță și iubiți.

Faceți o plimbare

Plimbările în aer liber pot fi o activitate grozavă pentru tine și pentru micuțul tău. Pe măsură ce vă plimbați împreună, vorbește-i copilului tău despre lucrurile pe care le vedeți în jur.

Vorbește cu copilul

Știai că poți avea o întreagă conversație cu copilul tău chiar înainte ca el să înceapă să vorbească? Bebelușii comunică prin sunete și expresii faciale chiar înainte de a vorbi. Când copilul începe să scoată sunete, tu răspunde-i prin cuvinte. Acest lucru îl ajută pe cel mic să-și dezvolte abilitățile lingvistice.

Cântă-i

Copiii iubesc cântecelele! Prin cântec, micuții învață cuvinte noi. În plus, cântecele sunt foarte distractive.

Ia-ți copilul în brațe și lasă-l să se ghemuiască

Copiii mici adoră să stea în brațele părinților lor. Lasă-l pe cel mic să se ghemuiască în brațele tale, oriunde v-ați afla. Îmbrățișările ajută la formarea legăturii puternice dintre părinte și copil.

Joaca în oglindă

Jocul în oglindă este distractiv și fascinant pentru copii, în special pentru bebeluși. Acestă activitate îi ajută să-și dezvolte simțurile vizuale. Ține-ți micuțul în brațe și jucați-vă împreună în fața oglinzii.

Atelier de creație

Copiii sunt plini de creativitate. Implicându-i în proiecte artistice distractive, adecvate vârstei, îi poți ajuta să-și dezvolte creativitatea. Oferă-i copilului tău creioane colorate și încurajează-l să deseneze. De asemenea, îi poți oferi și materiale precum hârtie colorată sau carton, pentru a crea diferite obiecte.

Exerciții fizice

Exercițiile fizice sunt benefice la orice vârstă. La bebeluși, timpul petrecut pe burtică îi ajută pe aceștia să-și întărească musculatura, dar îi și învață să-și țină corect capul.

Râdeți împreună

Râsul este hrană pentru suflet! Distrează-te zilnic cu micuțul tău și creați împreună amintiri.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!