Sari la conținut

10 moduri de a-ți ajuta copilul să rămână sănătos în sezonul rece

Vremea se răcește, iar sezonul rece se instalează încet, încet, lucru care îngrijorează mămicile de pretutindeni. Aceasta este perioada din an în care virusurile își fac apariția și pun în pericol sănătatea tuturor, mai ales a copiilor mici, care frecventează colectivitatea. Nicio mamă nu își dorește ca micuțul ei să fie bolnav și, cu siguranță, caută modalități pentru a se asigura că puiul ei rămâne sănătos cât mai mult posibil.

Deși cel mai bun mod de a te asigura că un copil rămâne sănătos este să-l ții în interior tot sezonul rece, acest lucru nu este posibil. Așadar, fiecare mămică trebuie să găsească alte modalități de a-și menține copilul sănătos.

Iată 10 moduri de a-ți ajuta copilul să rămână sănătos în sezonul rece.

Fii atentă la mâncarea și băutura pe care micuțul tău le consumă

Există alimente și băuturi care stimulează imunitatea și acesta poate fi momentul să introduci mai multe dintre ele în dieta copilului tău. Oferă-i copilului nu doar citrice, ci și spanac și ardei gras care, de fapt, au mai multă vitamina C decât citricele. Vitamina D poate ajuta, de asemenea, la combaterea virusurilor.

O ceașcă de ceai în fiecare seară, înainte de culcare

Înainte ca micuțul tău să adoarmă, oferă-i un ceai înainte de culcare. Amestecă-l cu niște lămâie și miere. Este o băutură liniștitoare care îi va întări sistemul imunitar.

Somn, somn și iar somn

Somnul este întotdeauna cel mai bun medicament atunci când un copil este deja bolnav, dar poate contribui și la prevenirea îmbolnăvirii. Este important ca mama să se asigure că micuțul ei doarme cât mai mult posibil și că rutina lui nu este modificată prea des.

Spălatul regulat pe mâini


Știm deja că spălatul pe mâini este cel mai bun mod de a preveni îmbolnăvirea, dar copiii s-ar putea să nu pună în practică prea des lucrul acesta. Încurajează-ți copilul să se spele pe mâini cât mai des posibil.

Oferă-i mai puțin zahăr copilului

Copiii adoră gustările dulci, însă sezonul rece poate fi momentul să spui mai des NU zahărului. Zahărul acționează împotriva sistemului imunitar prin scăderea capacității celulelor albe din sânge de a lupta împotriva bacteriilor. De asemenea, poate crește inflamația în corp.

Schimbă-i copilului hainele de stradă cu cele de casă

Când copilul ajunge acasă de la grădiniță sau de la școală, cel mai bine este să-și schimbe hainele și să se asigure că își ține pantofii la ușă. Acest lucru poate contribui în mare măsură la prevenirea pătrunderii germenilor în casă.

Vaccinarea copilului

Vaccinurile sunt o modalitate excelentă de a te asigura că întreaga familie rămâne sănătoasă pe tot parcursul sezonului rece. Potrivit Very Well Family, vaccinurile, în special cel antigripal, sunt modalități excelente de a te asigura că micuțul tău va fi sănătos în sezonul rece.

Asigură-te că micuțul tău este îmbrăcat corespunzător cu temperaturile de afară

Deși s-a dovedit a fi un mit că doar frigul de afară îți poate provoca o răceală, este totuși important să te asiguri că micuțul tău este îmbrăcat corespunzător atunci când se joacă afară.

Consumul de probiotice


Antibioticele sunt, de obicei, prescrise atunci când un copil are o infecție, dar dacă mama vrea să fie puțin mai proactivă, îi poate oferi copilului ei un probiotic în fiecare zi. Potrivit Eating Made Easy, există multe produse alimentare care conțin probiotice, cum ar fi iaurtul, iar acest lucru poate fi un mic dejun grozav pentru un copil.

Învață-ți copilul să fie precaut

Învață-ți copilul cum să tușească corect (să-și folosească cotul), să îi spună unui adult dacă nu se simte bine și să păstreze distanța față de oamenii care tușesc sau care sunt bolnavi.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!