Sari la conținut

10 sfaturi despre cum să-mi pedepsesc copiii

Una din zilele acelea grele în care copiii nici nu te băga în seamă şi parcă rostul lor pe lume este să te scoată din pepeni. Toată ziua m-au tocat mărunt, mărunt la creieri, până când nu am mai rezistat şi am zis mergem la o mică plimbare să ne mai aerisim puţin.

Plimbarea ne-a făcut bine aşa că am prelungit-o până în parc unde ele au fugit să se joace cu copiii iar eu am rămas cu mamele şi bonele care îi însoţeau pe aceştia.

La un moment dat, una dintre mame începe să povestească câte probleme îi face băiatul ei preadolescent, în vârstă de 12 ani şi cum ea îl domina până îl “îngenunchează” pentru că, nu-i aşa?, “ăştia mici nu trebuiesc scăpaţi din mână ca pe urmă ţi se suie în cap“.

Eu am rămas puţin în urmă cu discuţia, singurul lucru care mi-a atras atenţia a fost cuvântul “preadolescenta”. Şi pentru că femeia părea că ştie ce vorbeşte am îndrăznit să-i cer o părere despre “toanele” fetelor şi dacă se poate să fie vorba despre asta. Atât mi-a trebuit. Am fost copleşită cu o grămadă de sfaturi despre ce trebuie să fac ca să ţin situaţia sub control, cu explicaţii detaliate şi aproape că am primit instrucţiuni scrise.

Vă redau mai jos un TOP 10 al sfaturilor primite.

“Ia-le telefonul să nu mai aibă la ce să se joace. Asta funcţionează întotdeauna”. Aşa o fi doar ca ale mele au un telefon ca să poată să comunice, în special pe wath’s up, pentru teme. Ar fi culmea să nu le las să vorbească cu colegii

“Ia-le tableta o săptămână să nu aibă la ce să se joace”. Nu au tableta.

“Nu le lasa la televizor o săptămână”. Adevărul e că ele nu prea se uită la televizor. Nici nu le las decât la filme/controlate de noi şi nici nu prea au timp. Duminică dimineaţă ce mai prind şi ele câte un film pe Disney.

“Nu le mai du la Mall la film sau la locurile de joacă. Vreo lună”. Nu mergem la Mall şi nici la filme decât atunci când primim invitaţii.

“Nu le mai cumpăra dulciuri sau ce le place lor”. Nu le cumpăr. Încă mai am din stocul primit de Crăciun iar cel de la Paşti e neatins. Iar la îngheţată pe care o mâncăm la plimbare nu renunţ sub nicio formă.

(…)

Citeşte mai mult pe meseriadeparinte.ro!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!