Sari la conținut

4 rețete simple de gustări pentru copii, numai bune de consumat vara

În timpul verii, copiii parcă nu au așa de multă poftă de mâncare ca în restul sezoanelor. De asemenea, ei transpira mai mult vara și își pierd cu ușurință energia. Așadar, este necesar să-i pregătești puiului tău câteva gustări care să fie atractive, dar care să aibă și nutrienții necesari.

Iată cele mai delicioase gustări, numai bune de consumat în zilele călduroase de vară:

Cuburi de căpșuni și kiwi

Spală, curăță fructele și extrage pulpa. Se amestecă pulpa de fructe cu puțină smântână proaspătă și un praf de scorțișoară. Pune amestecul într-o tavă și completează cu bucăți mici de kiwi. Pune tava la congelator și scoate-o când amestecul este semicongelat. Se taie în cubulețe și se servește rece.

Înghețată de pepene galben și verde

Îndepărtează semințele, apoi pune în două recipiente bucăți de pepene verde și bucăți de pepene galben. Folosește un mixer sau un blender pentru a obține un suc. Taie bucăți de pepene și adaugă în suc. Conținutul se toarnă în conuri de gheață, se acoperă cu o folie și se pune băț. Pune conurile la congelator și scoate-le când sunt complet înghețate.

Smoothie de mango cu nuci

Extrage pulpa de mango, dar lasă câteva bucăți de mango intacte. Fierbe lapte, apoi lasă-l să se răcească. Adaugă pulpa de mango și făină din orez și amestecă. Taie restul de mango în bucăți mici și adaugă-le în amestec. Adaugă bucăți mici de migdale, caju și nuci. Se completează cu smântână proaspătă și se servește rece.

Iaurt cu banane și fructe de pădure

Ia niște banane, afine, zmeură sau orice alte fructe de pădure care sunt pe gustul copilului și toacă-le, apoi amestecă-le într-un vas. Adaugă iaurt și amestecă cu un blender. Congelează amestecul în cupe mici de hârtie, după ce ai pus bețe. Scoate-l de la congelator și servește-l ca pe o înghețată.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!