Sari la conținut

5 cele mai importante calități ale unei creșe de succes

Majoritatea copiilor mici își încep educația fie într-un program de creșă, fie într-un program grădiniță, înainte de școală. Aceste programe de educație pentru copiii mici oferă nenumărate beneficii, care vor pune bazele unei educații excelente.

Dar cu atât de multe opțiuni din care să alegi, găsirea unui program de creșă sau a unei grădinițe potrivite poate fi o provocare pentru părinți.

Toate creșele ar trebui să aibă o reputație solidă în comunitate, un mediu confortabil, cadre didactice pasionate, învățare activă și facilități pentru copii.

O reputație solidă

Recomandarea unei creșe bune din partea prietenilor și cunoscuților restrânge căutările. Dacă auzi de la oameni de încredere că experiențele lor cu o anumită creșă au fost bune, cu siguranță vei lua în considerare recomandările lor.

Câteva întrebări pe care le-ai putea lua în considerare sunt:

Copilul tău este fericit când merge la creșă?
Îți împărtășește lucruri noi, pe care le-a învățat acolo?
Ce-ți place la creșa respectivă?
Profesorii au experiență și se ocupă de cei mici?
Cum comunică creșa cu părinții?
Există spații de joacă în aer liber, activități de artă, muzică și limbi străine?
De asemenea, trebuie să întrebi si cât de organizată a fost creșa în crearea unui plan de acțiune atunci când a început pandemia.

► Citeşte şi: Începerea grădiniţei, primul moment dificil din viaţa copiilor

Un mediu confortabil

Creșa este prima experiență, departe de casă, a unui copil. Vizitează creșa să vezi cum funcționează și ce activități sunt.
Cum interacționează cadrele didactice cu cei mici?
Evaluează opțiunile înainte de a lua o decizie cu privire la înscrierea copilului la o creșă potrivită pentru el.

Cadre didactice pasionate

Cadrele didactice și îngijitorii calificați ar trebui să fie o prioritate atunci când alegi creșa potrivită pentru micuțul tău.
Când vizitezi creșele și grădinițele, ține cont de educatorii care vorbesc cu cei mici cu amabilitate și respect. Acestea sunt cadrele didactice care vor ca puiul tău să aibă succes și care vor face tot ce le stă în putință pentru a-l menține fericit și sănătos.

► Citeşte şi: Bonă sau creșă/grădiniță? Voi cum ați ales?

Câteva dintre cele mai importante calități pe care un educator ar trebui să le aibă includ următoarele:

 • Experiență și dăruire
 • Entuziasm
 • Creativitate
 • Flexibilitate
 • Simț al umorului
 • Abilități excelente de comunicare.

Învățarea activă

Copiii mici învață cel mai bine făcând sau experimentând, prin descoperire și joc. “Învățarea activă” sau „învățarea practică” este o caracteristică importantă a oricărei creșe care se respectă.

Timp lectură, artă, muzică, dans, jocuri în aer liber - toate acestea sunt importante pentru cei mici. Pe lângă punerea bazelor unei educații solide prin expunerea copiilor la citit și scris, jocul creează curiozitate, empatie și abilități de rezolvare a problemelor și îi ajută pe copii să dobândească abilități pre-academice importante și concepte precum numărarea, recunoașterea culorilor și formelor, și construirea coordonării și abilităților motorii fine.

O bucurie de a învăța și o dragoste pentru școală începe devreme și poate înflori în mediul potrivit.

► Citeşte şi: Cum să alegi grădiniţă pentru cei mici – câteva sugestii

Facilități pentru copii

Când alegi creșa sau grădinița pentru puiul tău, campusul joacă un rol important în selecția creșei. Sănătatea și siguranța copilului tău sunt primordiale. Prin urmare, trebuie să te asiguri că facilitățile creșei sunt în continuă evoluție și sunt actualizare, iar personalul este bine pregătit în ceea ce privește măsurile de siguranță.

De asemenea, vei dori să știi care sunt resursele creșei. Dacă sălile de clasă sunt moderne și au dispozitive și instrumente concepute pentru a eficientiza învățarea copilului. De asemenea, dacă educația în aer liber este accesibilă.

În același timp, este important să urmărești și facilitățile în ceea ce privește igiena și sănătatea.
Cât de des este dezinfectată sala de clasă?
Cât de des sunt dezinfectate jucăriile și instrumentele de învățare (carți, birouri, creioane colorate etc)?

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!