Sari la conținut

5 fraze pe care NU ar trebui să i le spui niciodată copilului tău

Creșterea și educarea copilului nu sunt chiar cele mai simple lucruri din lume și nu există un manual de instrucțiuni în acest sens. Fiecare părinte își crește copilul după propriile principii și valori.

Cu toate acestea, există câteva fraze pe care nu ar trebui să i le spui copilului tău, niciodată.

Iată despre ce fraze este vorba:

Nu ai motiv să plângi, dar îți pot da eu un motiv să plângi

Cu cât copilul este mai mic, cu atât are mai puțină capacitate de a comunica sau de a face față stresului, așa că plânsul îi eliberează emoțiile negative. Empatizează cu emoțiile copilului și încearcă să comunici cu el pentru a-l ajuta să se simtă mai bine.

► Citește și: Cele 3 cuvinte pe care fiecare copil trebuie să le audă

Fă cum îți spun eu, nu cum fac eu

Copiii urmăresc tot ce fac părinții lor și aceștia reprezintă un model pentru micuții lor. Fii atentă la ceea ce faci și la ceea ce spui, pentru că cel mic va avea tendința să te copieze.

Nu mai plânge, n-ai nimic

În mod clar, dacă un copil plânge, cu siguranță nu se simte bine. Părinții au tendința să invalideze sentimentele copiilor îndemnându-i să se oprească din plâns. Dacă îi spui des copilului să nu mai plângă, nu vei face decât să-l încurajezi să-și reprime emoțiile, ceea ce poate duce la probleme de sănătate mentală și comportamentală precară.

► Citește și: Panda Parenting, o nouă modalitate prin care îți poți crește și educa prichindelul

Potrivit Cooks Hill Counseling, copiii plâng din mai multe motive, pot fi frustrați, răniți sau doresc atenție. Oricare ar fi motivul, modul în care tu ca părinte reacționezi la suferința lor va avea un impact asupra lor.

Ți-am spus eu!

Universitatea de Stat din Michigan identifică acest stil ca fiind stilul parental autoritar. Este posibil ca acest tip de parenting să ignore punctul de vedere și părerea copilului. Din nefericire, pedeapsa duce la comportamente greșite și rebeliune și are ca rezultat lupte constante pentru putere.

Ești o dezamăgire!

A-i spune micuțului tău că este o dezamăgire este cel mai rău lucru pe care un părinte îl poate spune unui copil. Încurajează-ți mereu copilul și fii alături de el cu deciziile pe care vrea să le ia și îndrumă-l în acest sens, pentru a lua deciziile corecte.

► Citește și: 6 tehnici de parenting care care au rămas neschimbate încă din epoca de piatră
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!