Oamenii de știință sunt de părere că perioada copilăriei se încheie în jurul vârstei de 12 ani. Numeroase sondaje demonstrează lucrul acesta, deoarece mulți dintre părinți simt că puii lor nu mai sunt copii la acea vârstă.
Noua generație este pusă sub presiune pentru a crește mai repede. Aceasta înseamnă că, în jurul vârstei de 10 ani, fetele încep deja să pună accent pe greutatea și machiajul lor, iar băieții încep să adopte un comportament de „macho”.
Care sunt motivele pentru care copiii din generația actuală se maturizează mai repede decât cei din generațiile anterioare? Iată 5 motive pentru care se întâmplă acest lucru:
Folosirea produselor de îngrijire personală
În ultimii ani, industria chimică a atins un nou nivel de dezvoltare, iar acest progres ne-a făcut viața mai ușoară. Cu toate acestea, multe produse cosmetice și de îngrijire personală conțin elemente care ne pot afecta negativ organismul.
Potrivit cercetărilor, unele substanțe chimice imită estrogenul și pot accelera pubertatea. Principalii vinovați sunt elementele care sunt folosite ca și conservanți în produse cosmetice, produse parfumate și produse de îngrijire personală. Copiii expuși la aceste substanțe chimice înainte de naștere pot ajunge la pubertate mai devreme. Copiii în creștere pot fi, de asemenea, deosebit de vulnerabili, deoarece sunt expuși la astfel de produse de îngrijire de zi cu zi.
Alimentația
O dietă bogată în grăsimi în perioada copilăriei poate duce la pubertate timpurie. Copiii adoră mâncarea de tip fast-food, care este bogată în zahăr, sare și grăsimi. Aceasta, la rândul său, duc la obezitate. Studii recente arată că obezitatea infantilă și pubertatea precoce sunt inseparabile.
► Citește și: Un fotograf a surprins imagini cu ceea ce mănâncă prichindeii din întreaga lume, într-o săptămână
Tehnologia digitală
Noua generație consumă cantități mari de informații în fiecare zi prin intermediul rețelelor sociale. Influencerii, muzica, moda și cultura media îi obligă pe copii să crească mai repede. Din acest motiv, copiii încep să își facă griji pentru aspectul și greutatea lor de la o vârstă fragedă.
Schimbările climatice
Oamenii de știință încep să vadă legătura dintre pubertatea timpurie, poluarea în masă și stilul de viață sedentar, care este rezultatul schimbărilor climatice. Un climat mai rece poate determina copiii să petreacă mult mai mult timp în interior, în loc să fie activi afară. Acest stil de viață reduce cantitatea de melatonină, care determină apoi organismul să treacă la pubertate.
Copiii petrec din ce în ce mai puțin timp afară
În zilele noastre, copiii petrec mult mai mult timp în interior, în mare parte din cauza tehnologiei. Izolarea și lipsa jocului activ contribuie la creșterea nivelului de stres. Stresul în copilăria timpurie duce la maturizarea mai rapidă a anumitor regiuni ale creierului în timpul adolescenței.