Sari la conținut

5 trucuri de parenting care promit să ne facă viața mai ușoară

A ajuns vreodată la urechile tale trucul vreunui părinte care ți-a revoluționat complet viața, făcându-te să te întrebi de ce oare nu l-ai aflat mai devreme? Sperăm ca răspunsul tău să fie da și să ni-l împărtășești și nouă, printr-un comentariu! Până atunci, însă, îți arătăm și noi 5 trucuri pentru care credem că ne vei rămâne veșnic recunoscătoare:

Luați decizii cu ajutorul unui zar

Când vine vorba despre rivalitatea dintre frați, putem rămâne rapid blocați în mijlocul unor certuri, crize de furie sau acuzații de parțialitate. Problema aceasta se poate rezolva, însă, destul de ușor, cu ajutorul unui zar pe care se pot scrie nume. Astfel, dacă aveți doi copii, scrieți numele fiecărui copil pe trei dintre fețe și, atunci când vă confruntați cu provocarea de a alege între dorința unuia dintre copii și a altuia, doar dați cu zarul. Acest lucru se poate pune în aplicare și dacă aveți trei copii (scrieți numele fiecăruia pe doua dintre fețe) și dacă aveți doar unul și trebuie să decideți între opinia voastră și a lui.

Colorăm, cât așteptăm mâncarea

Dacă evitați să ieșiți să luați masa în oraș cu copiii, pentru că știți că fără ecrane se creează haos (și preferați, totuși, să îi țineți departe de ecrane), atunci faceți un mic pachețel de acasă: puteți include carioci, cărți de colorat, mașinuțe, păpuși – orice știți că îi trezește interesul copilului pentru măcar 10 minute.

Inversare de rol: citește-mi tu !

Dacă ați făcut deja un ritual din a citi înainte de somn, dar parcă mai simțiți și nevoia de o pauză, din când în când, propuneți să inversați rolurile. Spre exemplu, dacă este vorba despre a citi aceeași carte la nesfârșit (și de regulă cam așa se întâmplă, căci copiii adoră predictibilitatea), propuneți să inversați rolurile: chiar dacă cel mic nu știe încă să citească, se pricepe foarte bine la a povesti despre ceea ce vede în imagini. Astfel, nu doar că vă veți mai odihni, dar veți ajuta și la stimularea imaginației și la dezvoltarea vocabularului.

Citește și 5 trucuri eficiente pentru a disciplina copilul de un an

Organizarea outfiturilor

Știm deja că unii copilași preferă să își aleagă singuri outfiturile, spre disperarea părinților care știu că timpul este limitat. Pentru a facilita alegerea mai rapidă a hainelor, vă recomandăm să țineți hainele pe umerașe, în outfituri gata gândite, și nu împachetate în dulapuri. Copilului îi va fi mult mai ușor să aleagă și veți ieși la timp din casă.

Fii bun/ă


Bunătatea naște bunătate. Când suntem obosiți, ca părinți, este ușor să rămânem blocați în mentalitatea „pentru că ți-am spus așa”. Dar dacă încercăm să abordăm problemele cu mai multă bunătate și empatie, nu doar copilului îi facem bine, ci și nouă: vom observa că întâlnim mult mai puțină rezistență atunci când ne facem timp să înțelegem de ce copiii se comportă într-un anumite fel sau măcar să le arătăm că îi înțelegem și că îi susținem.

În plus, vom observa cum copiii sunt pur și simplu mai buni cu oamenii pe care îi întâlnesc din cauza bunăvoinței care li se arată. Mai ușor de spus decât de făcut, dar cu siguranță merită!


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!