Sari la conținut

6 alimente care stimulează sănătatea mentală a copilului

Copiii au nevoie să-și înceapă ziua cu un mic dejun sățios, bogat în nutrienți, pentru a-și păstra energia pe parcursul întregii zile.

Despre importanța alimentelor și a bunăstării mentale la copiii s-a discutat recent, când un studiu în acest sens a fost publicat în BMJ Nutrition, Prevention & Health. Studiul a constatat că micuții care au consumat doza zilnică de fructe și legume, alimente cu acizi grași omega-3 și mic dejun nutritiv au obținut rezultate mai mari la un test de sănătate mentală decât cei care nu au avut o alimentație bogată în nutrienți, legume și fructe.

O alimentație sănătoasă este cheia pentru ca cei mici să aibă performanțe bune la școală, dar și pentru a trăi o viață mai bună, în general.

Ce alimente stimulează sănătatea mentală a copilului?

Fructele de pădure

Bogate în antioxidanți, fructele de pădure sunt considerate superalimente atunci când vine vorba de menținerea sănătății mentale. Acest lucru se datorează faptului că antioxidanții din fructele de pădure luptă împotriva inflamației, care poate duce la depresie.

În plus, conform Asociației de Sănătate Mentală din Australia și Noua Zeelandă, fructele de pădure conțin polifenolici, iar atunci când acestea sunt prezente în corp, avem o memorie mai bună și o durată de atenție mai eficientă.

► Citeşte şi: Studiu: copiii mănâncă alimente ultra-procesate, mai mult ca niciodată

Somon

Nu numai că somonul conține acizi grași Omega-3, despre care știm deja că stimulează starea de spirit generală a persoanelor care consumă somon, dar conține și vitamina B12, care este esențială pentru bunăstarea mentală generală.

Fasole

Când glicemia scade, starea generală de spirit poate scădea și ea. Din această cauză, consumul de alimente bogate în fibre, cum ar fi fasolea, poate ajuta la combaterea schimbărilor de comportament care sunt asociate cu foamea. De asemenea, fasolea este o sursă excelentă nu doar de fibre, ci și de proteine.

► Citeşte şi: Alimente bogate în potasiu, pentru copii

Bananele

Dacă cei mici consumă banane, nu numai că vor avea o dispoziție mai bună, ci vor avea și un somn liniștit pe parcursul nopții. Și, deoarece somnul este atât de important pentru bunăstarea mentală, bananele au un impact destul de mare asupra sănătății mentale generale.

Semințe și nuci

Nucile sunt bogate în Omega-3, magneziu și potasiu, iar toate ajută la combaterea depresiei și a anxietății, stimulând în același timp starea de spirit.

► Citeşte şi: 5 alimente bogate în fibre, pentru bebeluși

Ovăz

Copiii care consumă la mic dejun ovăz au mai multă energie pe parcursul zilei, iar starea lor mentală este considerabil îmbunătățită.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!