Sari la conținut

6 motive pentru care bebelușii născuți în decembrie sunt speciali, potrivit științei

Dacă Moș Crăciun vine cu un bebeluș anul acesta, consideră-l norocos pe micul elf. Luna decembrie este perioada în care sunt cele mai rare nașteri, așa că bebelușii născuți luna aceasta sunt cu atât mai speciali.

Să ai termenul de naștere în perioada sărbătorilor va genera un mic conflict cu petrecerile de Crăciun și Anul Nou, dar înseamnă, de asemenea, că micuțul tău va crește știind că ziua lui de naștere este în luna decembrie care este o perioadă magică pentru cei mai mulți copii.

Iată ce spune știinta despre bebelușii născuți în luna decembrie:

Diminețile sunt mai ușoare, iar orele de culcare sunt destul de devreme

Un studiu realizat de studenții universitari italieni și spanioli a descoperit că micuții născuți în luna decembrie erau semnificativ persoane matinale față de cei născuți vara. Alte studii au arătat că prichindeii născuți în această perioadă tind și să adoarmă mai devreme. Yaaaay!

► Citește și: Pentru tine ce e fericirea?

Sunt cei mai tineri din clasă

O mulțime de părinți se îngrijorează de faptul că prichindeii născuți în decembrie vor fi cei mai mici de la grădiniță, însă acest lucru poate fi de fapt un lucru bun.
Cercetările indică faptul că există beneficii academice fiind cel mai mic din clasă. Este dificil să fii cel mai mic de la grădiniță, dar până când ajung la facultate, cei mai mici dintre copii îi depășesc de fapt pe cei mai mari.

Există șansa să devină medici stomatologi

Cercetătorii din Marea Britanie au descoperit că bebelușii născuți în decembrie, cel mai probabil, vor lucra ca stomatologi, potrivit The Guardian. Nu este niciodată prea devreme să începi să-ți înveți copilul despre sănătatea orală!

► Citește și: Portret de familie mai puțin... perfect. Cum arată, de fapt, sărbătorile pentru cei care sunt părinți

Sunt stângaci

Băieții născuți în decembrie sunt mai predispuși să fie stângaci, potrivit unor cercetări efectuate de Universitatea din Viena. Un studiu realizat pe 13.000 de adulți a dezvăluit: 7,5% dintre femei și 8,8% dintre bărbați erau stângaci. Când s-au uitat la nașterile masculine, cercetătorii au descoperit că majoritatea bărbaților stângaci s-au născut între 1 noiembrie și 1 ianuarie.

Vor fi săgetători sau capricorni

Dacă ești o persoană care crede în astrologie, dacă naști înainte sau după 21 decembrie, acest lucru va face diferența (și nu doar când vine vorba de planificarea petrecerilor în preajma Crăciunului). Cei născuți între 1 și 21 decembrie intră sub semnul Săgetător, și se spune că sunt extrovertiți și că le plac să călătorească. Cei născuți în perioada 22 - 31 decembrie vor fi Capricorn, prin urmare, vor fi hotărâți și săritori.

► Citește și: 15 activități de făcut în familie iarna, în preajma sărbătorilor

Vor trăi mai mult

Bebelușii născuți în luna decembrie s-au remarcat ca având cele mai mari șanse statistice de a trăi peste 100 de anii.
Plângerile comune cu privire la zilele de naștere din ultima lună a anului implică apropierea de sezonul sărbătorilor. Nimeni (mai ales nu un copil) nu vrea să se simtă că-și împarte ziua de naștere cu vreo sărbătoare.

► Citește și: Mămici din lumea întreagă, acum, de sărbători, strigați cu mine...

O zi de naștere în luna decembrie înseamnă un motiv în plus pentru a-i oferi micuțului tău un cadou în plus. Până la urmă, ziua de naștere e zi de naștere, sărbătorile sunt sărbători. Prichindelul tău își dorește câte un cadou și câte o petrecere pentru fiecare eveniment important din luna decembrie.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!