Sari la conținut

7 abilități pe care copilul trebuie să le aibă înainte de a merge la școală

Una dintre cele mai mari întrebări pe care ni le punem ca și părinți are legătură cu momentul în care copiii noștri încep școala și cu gestionarea lucrurilor pe care obișnuiau să le facă împreună cu noi, părinții.

De aceea, este important ca micuții noștri să devină independenți cât de devreme, deoarece independența este vitală atunci când copilul începe să meargă la școală. Mai mult, ea oferă un sentiment de auto-valoare și îi dă încredere copilului, ceea ce înseamnă că nu îi va fi frică să ceară ajutor și probabil va fi mai puțin anxios cu privire la începerea școlii.

Așadar, ce abilități ar trebui să deprindă copilul înainte de a începe școala?

Să meargă singur la toaletă

Toaletele pot fi locuri înfricoșătoare pentru copii, însă, ca părinte, trebuie să-ți încurajezi puiul să folosească singur baia, să se spele pe mâini și să se îmbrace. Cu cât exersează mai mult acasă acest lucru, cu atât se va descurca mai bine singur, la școală.

► Citește și: Și-a învățat copilul să se comporte frumos, adoptând tehnici de parenting din Franța. Iată despre ce e vorba

Să se îmbrace singur

Câți dintre noi nu ne îmbrăcăm rapid copiii, în timp ce se uită la televizor sau le punem repede geaca pe ei, pentru a-i scoate rapid pe ușă? Am făcut cu toții asta și nu am avut timp să-i arătăm copilului cum funcționează nasturii de la haină sau fermoarul. El trebuie să învețe să se îmbrace singur, iar tu trebuie să-ți faci timp pentru a-l învăța.

Să ceară ajutor adulților

Încurajează-ți copilul să se exprime, purtând o mulțime de conversații și vorbind despre școală într-o manieră interesantă. Învață-l că, dacă are nevoie, poate să ceară oricând ajutorul unui adult.

► Citește și: Cele 4 etape de dezvoltare ale copiilor, care îi îngrijorează pe părinți

Să-și aștepte rândul

Poate fi o adevărată provocare pentru cel mic să învețe să aibă răbdare și să-și aștepte rândul. Puzzle-ul poate ajuta copilul să-și dezvolte această abilitate.

Să mănânce la masă

Dacă îți îndemni copilul să te ajute la pregătirea mesei, precum și strângerea ei, acest lucru îl va ajuta enorm pe micuț când își va lua prânzul la școală.

Să știe să-și scrie numele

Când micuțul tău începe școala, ar trebui să știe deja să-și scrie numele, însă dacă acest lucru nu se întâmplă, nu te panica. În curând, el va învăța să-și scrie propriul nume.

► Citește și: Copiii cu stăpânire de sine devin adulți sănătoși. Cum să îți înveți copilul să se autocontroleze

Să aibă abilități motorii fine

Acestea sunt esențiale pentru scriere sau alte activități simple pe care orice copil le face la școală.

Sursa

Sursa foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!