Sari la conținut

7 activităţi Montessori pentru copilul tău

Deseori când încerc să caut noi idei de activităţi pentru Alex mă gândesc la lucruri simple pe care le putem face cu ce avem prin casă. Am înţeles deja de mult că rareori e nevoie de jucării sofisticate pentru a ţine copilul interesat, curios şi implicat într-o activitate.

Câteva idei de activităţi simple pe care le-am făcut de-a lungul timpul cu el, de inspiraţie Montessori, sunt şi cele de mai jos. Metoda Montessori sprijină dezvoltarea naturală a copiilor, iar rolul părinţilor este să îi ajute pe copii să devină autonomi.

“Monedele rătăcite” – Chiar dacă mi-a luat ceva timp, când am pregătit activitatea asta pentru Alex am spălat fiecare monedă pe care urma să pună mâna. Am pus într-un bol diferite monede şi el le-a separat apoi pe categorii. Cum dificultatea era scăzută pentru el am ales să complicăm puţin treaba: le-a sortat contra cronometru. Când a terminat m-a rugat şi pe mine să fac acelaşi lucru să vedem cine scoate timp mai bun. Dacă aveţi acasă mai multe tipuri de paşte sau diferite legume (mazăre, fasole, porumb, etc.) puteţi să le folosiţi în loc de monede.

“Să învăţăm culorile!” – e o activitate despre care am mai scris aici. Alex se mai distrează cu activitatea asta chiar şi acum dacă îi iese în cale pagina cu curcubeu. Pentru activitatea asta veţi avea nevoie de pom-pom-uri de diferite culori, fişă pe care o puteţi accesa aici şi o imprimantă.

“Sortam pe culori” – despre cum a funcţionat la noi ativitatea asta am scris aici. Puteţi înlocui cu succes pom-pom-urile cu mărgele colorate, piese Lego, cuburi.

(…)

Citește mai mult pe cristinaotel.ro!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!