Sari la conținut

7 probleme "existențiale" pe care le are de rezolvat orice puiuț, înainte de somn

După o zi lungă petrecută cu prichindelul tău, tot ce îți dorești este ca el să adoarmă ușor, să aibă un somn de calitate, iar tu să ai parte în sfârșit de câteva ore de liniște și pace.

Dar cum sosește ora de culcare, începe haosul. Înainte cu 7 minute de minunatul „noapte bună”, puiului tău i se întâmplă următoarele 7 lucruri extrem de problematice, care nu necesită amânare, orice ar fi:

Începe durerea de burtă

Și totuși refuză să meargă la toaletă. Hmm, amuzant... sau nu prea.

I se face sete

Și parcă l-ai văzut că a băut apă cu puțin timp înainte de a așeza în pat. Îi aduci totuși un pahar de apă, dar bea doar o gură. Înseamnă că nu i-a fost chiar atât de sete. Probabil în scurt timp urmează să-ți spună că are nevoie la toaletă.

Mai vrea încă o poveste

După ce ai terminat prima poveste, trebuie să acorzi 2 minute negocierilor cu puiul tău despre motivul pentru care nu îi vei mai citi încă o poveste. În timpul negocierilor, ai fi putut deja să-i citești și a doua poveste. De ce totuși nu i-ai citit și cea de-a doua poveste în loc să negociați? O întrebare pe care și-o pune fiecare părinte.

Începe vânătoarea de jucării

Parcă îl și auzi: “Unde este ursulețul meu?” Da, buna observație. Unde este afurisitul de ursuleț care nu este niciodată seara, în pat, când puiul tău urmează să adoarmă? Și uite așa începe vânătoarea de ursuleți…

Nu, nu acel ursuleț

După ce cautați în fiecare cameră, după fiecare dulap și fiecare obiect din casă, până la urmă zărești o ureche maro ieșind de sub pernele canapelei. Dar nu trebuie să te deranjezi și să te agiți prea mult, deoarece micuțul tău a decis că ursulețul maroniu nu mai este preferatul lui și să azi îl preferă pe cel alb care este chiar la capătul patului lui. Bineînțeles…

Apare brusc interesul pentru moarte, monștri, univers și orice altceva

“Mami, ce se întâmplă când murim?”

Ia-mă, Doamne...

Și uite așa, înainte de somn, trebuie să găsești explicații și răspunsuri la orice întrebare pe care ți-o adresează copilul tău.

Încă un pupic

Oh, bine. Mereu ai timp pentru asta. Și o îmbrățișare. Și încă un pupic. Nu... cu siguranță nu mai ai energie să-i mai citești încă o poveste. Toată lumea la culcare!
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!