Sari la conținut

Ajută-ţi copilul să devină un adult fericit – lucruri pe care trebuie să le înveţe

Ajută-ţi copilul să devină un adult fericit – lucruri pe care trebuie să le înveţe

În primii ani de viață, copilul primește o cantitate mare de informații din mediul înconjurător pe care le păstrează în minte. "Creierul copiilor este ca un burete," spun unii oameni. Acesta este motivul pentru care există câteva lecții care sunt esențiale în primii ani, astfel încât copilul tău să îşi poată crea o bază care să îl ajute să stăpânească abilitățile la vârsta adultă.

Iată câteva sfaturi ce îl pot ajuta pe prichindelul tău să ajungă un adult fericit:


O a doua limbă învăţată

Un studiu a arătat că micuţii care învață o a doua limbă se adaptează mai rapid la schimbare şi au o memorie mult mai bună. Bineinţeles că ceea ce ţine de comunicarea în alte părți ale lumii nu va reprezenta o problemă pentru copilul tău și, mai ales, se poate bucura de mai multe opțiuni în ceea ce priveşte cariera. Oamenii de știință de la Institutul de Cercetări Rotman din Canada au dovedit că vorbirea a două limbi ajută creierul să prevină apariția bolii Alzheimer la vârste înaintate.

Înotul


Practicarea oricărei activități fizice ne permite să trăim o viață mai sănătoasă. Ceea ce face ca înotul să fie diferit este că, pe lângă faptul că reprezintă o abilitate care ar putea salva viaţa copilului într-o situaţie extremă, îi va întări membrele şi îl va ajuta să-şi dezvolte simţul coordonării. De asemenea, înotul îl ajută să îşi mențină sănătatea pe o perioadă îndelungată, spune un studiu publicat de Centrul Național pentru Biotehnologie.

Cântatul la un instrument

Jurnalul de Neuroscience a publicat un studiu în care s-a descoperit că studierea unui instrument muzical îmbunătățește aptitudinile auditive și ajută la prevenirea deteriorării capacităților creierului care sunt naturale în momentul înaintării în vârstă. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când cântăm la un instrument, activăm simultan mai multe sisteme ale creierului. Când copilul tău va deveni adult, va avea o capacitate mai bună de a comunica și de a se exprima creativ.

Dansul

Un studiu realizat de Universitatea din Karlstad a arătat că dansul îmbunătățește performanța la copiii hiperactivi. Le permite să comunice și să-și exprime emoțiile prin corpul lor și, cu ajutorul muzicii, încurajează creativitatea, abilitățile sociale, abilitățile motorii și creşte stima de sine. Dansul îi ajută pe copii să fie mai deschisi și să aibă încredere în propriul corp.

Reciclarea


Prin reciclare, contribuim la îngrijirea planetei noastre și lăsăm generațiilor următoare un mediu mai curat, ceea ce reprezintă deja un mare avantaj. Ecoembes, în Spania, încurajează predarea în școli cu privire la importanţei reciclării în scopul sporirii nivelului de conştientizare asupra consumului şi grijii pentru mediul inconjurător.

Curăţenia

Ordinea, curăţenia și igiena sunt indispensabile pentru viața oricărei ființe umane. În afară de beneficiile practice, cum ar fi o viață sănătoasă, curăţenia ajută la îmbunătățirea structurării și organizării proceselor mentale. În Japonia, curățarea propriilor săli de clasă face parte din învățământul școlar.


Simţul de orientare

Încurajarea dezvoltării simţului de orientare al copilului este bun pentru creier și îl va ajuta să se descurce mai ușor oriunde s-ar afla. Un studiu arată că există un GPS intern ce creează rețele în neuronii noștri care, pe măsură ce aprofundăm, ne îmbunătăţesc orientarea și ajută creierul să planifice rute, sporind astfel procesul nostru de luare a deciziilor.


Gătitul

Când găteşti împreună cu copiii, îmbunătăţeşti modul prin care cei mici se raportează la alimente şi mâncare în general. Dacă prichindeii iau parte la prepararea mâncării, ei vor fi mai atenţi la alimentele pe care le consumă și este mai puțin probabil să mănânce alimente nesănătoase.

Utilizarea banilor

Pe măsură ce creştem, responsabilitățile financiare se măresc treptat și, dacă nu suntem pregătiți, putem face greșeli. Este important să-ţi înveţi copilul că banii sunt un instrument, nu o recompensă, și nu este suficient să îl înveţi să economisească, ci trebuie să-l şi înveți să îi cheltuiască cu înțelepciune.

Exprimarea sentimentelor

Nu există o stare permanentă de fericire. Unele situații generează în noi emoții neplăcute pe care nu le putem evita. Învățând copilul de la o vârstă fragedă cum să identifice aceste sentimente, să le accepte și să le comunice, reprezintă un lucru de care ei îţi vor fi recunoscători pentru totdeauna. Inteligența emoțională va permite prichindelului tău să ia decizii și să reacționeze adecvat în situații complexe.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!