Sari la conținut

Are gemeni ying și yang și este deseori întrebată care dintre cei doi este al ei

Vezi gGalerie foto

O mămică nigeriană în vârstă de 31 de ani habar nu avea ce urma să o aștepte, în timp ce era în travaliu, în februarie anul trecut: o pereche de gemeni alb-negru, Ying și Yang.

Frații Daniel și David s-au născut la doar câteva minute distanță, însă nu au trăsături asemănătoare, cu excepția ochilor căprui. Daniel are pielea închisă la culoare și părul creț, la fel ca sora lui de 5 ani, iar David are o piele șocant de albă și păr portocaliu.

Stacy, mămica de gemeni, a decis să împărtășească aventurile duo-ului neobișnuit pe Instagram, iar la vârsta de puțin peste un an, gemenii au aproape 18k de următirori.

Gemenii s-au născut pe 26 februarie anul trecut și au fost o surpriză imensă pentru toată lumea.

Nu știam că sunt atât de diferiți în timp ce eram însărcinată, pentru că nu am putut observa diferențele la ecografii și a fost o surpriză imensă când i-am văzut, spune Stacy.

Tatăl lor a fost într-adevăr copleșit și l-a numit imediat pe David domnul Golden. Soțul meu a stat mai mult de 10 minute să-i privească pe copii și a spus că se uită la cea mai minunată creație a lui Dumnezeu făcută vreodată, adaugă mămica.

David are albinism, afecțiunea genetică cauzată de lipsa melaninei. Ea apare la toate grupurile etnice și rasiale, iar nivelurile de pigmentare pot varia în funcție de tipul său. Șansa ca un copil să se nască cu albinism variază de obicei de la 1 la 3.000 la 1 la 20.000. Poate include diverse complicații ale pielii și vederii, astfel încât copilul născut cu o astfel de afecțiune genetică trebuie să fie extrem de prudent.

Citește și: Diagnosticarea bolilor genetice in timpul graviditatii

David are albinism oculo-cutanat, ceea ce are ca rezultat pielea foarte deschisă la culoare și buclele superbe ca de aur. Stacy a spus că, din fericire, David nu are probleme de sănătate.

Rata persoanelor care se nasc cu albinism în Nigeria este printre cele mai mari din lume, cu un număr estimat de peste 2 milioane de astfel de persoane care trăiesc în țară.

Cu toate acestea, în ciuda statisticilor, aceste persoane se confruntă cu o discriminare gravă din cauza culorii diferite a pielii. Conform statisicilor, peste 600.000 de nigerieni cu albinism sunt discriminați și suferă de intimidare din partea familiilor și a colegilor de școală, ceea ce duce adesea la lipsa lor de educație.

Citește și: Frumusețe în nuanțe de alb! 10 fotografii angelice cu persoane care suferă de albinism

Stacy a recunoscut că nu a primit niciodată comentarii negative în privința copiilor și că ambii băieței sunt iubiți îm mod egal și necondiționat.

Sursa
 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!