Sari la conținut

Frumusețe în nuanțe de alb! 10 fotografii angelice cu persoane care suferă de albinism

Vezi gGalerie foto

Albinismul face parte dintr-un grup de tulburări genetice, iar persoanele care suferă de această boală sunt marginalizate de multe ori de ceilați membri a societății. Însă un fotograf originar din Moscova a surprins frumuseţea angelică a persoanelor bolnave de albinism într-un proiect special.

Ce este albinismul? O tulburare genetică, caracterizată printr-o producţie scăzută sau chiar lipsită a pigmentului numit melanină. Tipul şi cantitatea de melanină pe care un organism o produce, determină culoarea pielii, părului şi a ochilor. Cele mai multe dintre persoanele cu albinism sunt sensibile la expunerea la soare şi manifestă un risc crescut de a dezvolta cancer de piele.

De-a lungul timpului, cei diagnosticați cu această tulburare genetică au fost marginalizați și chiar și în prezent nu au parte de o atitudine prea prietenoasă din partea celorlalți. Ori sunt priviți ca niște “ciudățenii ale naturii”.

Yulia Taits, fotograf şi designer grafic în vârstă de 38 de ani, originară din Moscova, dar stabilită temporar în Israel, a imortalizat într-un pictorial, care s-a viralizat în ultimele zile pe internet, chipurile câtorva persoane bolnave de albinism.

Fotografiile Yuliei, realizate fără Photoshop, suprind frumuseţea angelică a acestor oameni, care par niște personaje din basme.

Intră în galeria foto și vezi mai multe imagini din proiectul spectaculos al Yuliei Taits!

Foto: yuliataitsphoto.com

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!