Sari la conținut

Atenție când administrați Paracetamol copiilor! Depășirea dozei recomandate poate avea efecte toxice și poate provoca moartea

 Paracetamolul este unul dintre medicamentele cele mai folosite atunci când copiii sunt răciți. Indiferent de formă de administrare și denimire (sirop sau comprimate), paracetamolul, împreună cu ibuprofenul, țin febra sub control și lasă organismul să lupte cu boala.

Toate medicamentele au recomandări de administrare, iar acestea trebuiesc respectate cu strictețe. Orice greșeală poate avea efecte dramatice,așa cum atrag atenția și doctorii.
 
 Tudor Ciuhodaru, specialist în Medicină de Urgență, trage un semnal de alarmă asupra abuzului de paracetamol în rândul copiilor, pe Pagina proprie de FB:
 
 “Atentie părinti și bunici. În cazul răcelilor la copii nu trebuie niciodată depăsită doza de paracetamol! 10 comprimate de paracetamol pot fi mortale. Respectarea strictă intervalului de minim 4 ore între două administrări și a dozei maxime zilnice sunt esențiale pentru a nu apărea efecte toxice.
 
 Doi copii au ajuns la urgențe în stare gravă după ce părintii le-au administrat paracetamol într-o doză asemănătoare celei pentru adulți. Cei doi frați au ajuns la spital cu insuficientă hepato-renală iar unul din ei nu a mai putut fi salvat. Educația pentru sănătate și noțiunile de prim ajutor ar trebui predate în toate școlile din România. Așa cum prevăd cele 2 proiecte de lege pe care le-am depus în parlament.
 
 Rețineți:

 1. Paracetamololul este toxic pentru ficat dacă se depășeste doza.
 2. Are acțiune analgezică și antipiretică. Acțiunea sa antiinflamatoare este practic inexistentă.

(...)

Citește mai mult pe meseriadeparinte.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!