Sari la conținut

Când copilul e bolnav și toată lumea știe ce are

Văd cum îi cad ochișorii ei mari și rotunzi. Ca pisicii din desene animate. Stă ghemuită în mine și respiră ca un om care tocmai a venit de la o muncă grea. Din când în când, mai scoate câte un geamăt mic. Și zice la fel de mic: ”mă doale bultica”. O mângâi pe spate ușor, așa cum fac de când era bebelușă. Simt cum îi place. Închid ochii și îmi imaginez că îi iau durerea de burtică cu mâna mea. Mă gândesc ce târg cinstit ar fi dacă mamele ar putea să preia durerea copiilor și să îi scape pe ei. Sunt sigură că ceva s-a produs, că deja a adormit. Iar chipul ei e parcă mai senin.

Cine are copii știe: oricând se pot îmbolnăvi. Și mai ales cu 1 o zi înainte de vacanță. :) Sau poate chiar în vacanță. De multe ori, se petrece totul repede acolo, lângă ei. De cele mai multe ori nu știm de ce și nici ce au. În ultimele săptămâni, de 2 ori am văzut-o pe cea mică cum pică într-o jumătate de oră. Adică eram împreună, era vioaie, se juca liniștită, iar în jumătate de oră deja era alt copil. Bolnav adică. Stare febrilă, durere de burtă, somnolență. Ce, de ce, de unde? Cum așa? Sunt primele întrebări.

De obicei, numai tu nu știi ce are copilul tău. Deși tu stai cu el, tu i-ai dat să mănânce, tu l-ai plimbat, culcat, distrat. În rest, toată lumea știe foarte bine. E regulă, când copilul e bolnav, apar de te miri unde experții. Ca să îți arate ce eșec de părinte ești încât nu știi ce are propriul tău copil.

Îl doare gâtul? Sigur i-ai dat înghețată! Ce mamă ești dacă nu știi că înghețata e film de groază pentru gâtul copiilor?! :)))))

(...)

Citește mai mult pe florinabadea.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!