Sari la conținut

Când este indicat să renunțăm la porecla pe care i-am dat-o copilului încă de când era bebeluș

În calitate de părinți, uneori îi poreclim pe copiii noștri încă de când sunt bebeluși și putem folosi porecla până când copilul crește destul de mare. Când copilul este mic, este normal să îl poreclim și să îi găsim un nume drăguț, care să îl reprezinte.

Timpul trece repede și e posibil să te obișnuiești să-ți strigi copilul după poreclă, deși el este suficient de mare încât să îl strigi pe numele lui real. Poreclele pentru bebeluși sunt adorabile și distractive, dar poate veni un moment în care copilului tău începe să nu-i mai placă porecla pe care o are încă de când era bebeluș.

Poate fi greu, dar nu ne putem aștepta ca un copil de 10 ani să iubească să fie numit dovlecel, gogoșică sau bebe în fața tuturor colegilor lor de clasă. Poreclele apar cu un motiv și întotdeauna au o semnificație drăguță.

Copiii devin adolescenți și apoi adulți cu propriile familii. Totuși, oricât de mare ar fi copilul tău, el va rămâne întotdeauna copilul tău. Și, cu siguranță, vei iubi mereu porecla pe care i-ai dat-o.

Ar trebui să folosești porecla și când copilul tău crește? Sau ar trebui să încetezi să o mai folosești?

Prima persoană care va dori, probabil, ca porecla să devină un lucru din trecut este copilul tău. Odată ce a ajuns la vârsta de preadolescent, copilul își caută propria independență și chiar se îndepărtează puțin de părinți. Aceasta este, cu siguranță, o nouă etapă pentru mămici și poate fi greu de acceptat. Cu toate acestea, este important să știi că este normal acest lucru și reprezintă o etapă de dezvoltare a copilului tău.

În situația în care copilul tău are o poreclă încă de când era bebeluș, de care nu se mai bucură și și-a exprimat dorința că nu mai vrea să fie alintat cu porecla respectivă, este mai bine să-i respecți decizia.

Păstrează porecla copilului doar în preajma familiei

Există șansa ca micuțul tău să-și respingă porecla din cauza jenei. Așadar, abține-te să-i spui gogoșică sau dovlecel în fața prietenilor lui. Anii de preadolescență și adolescență sunt destul de dificili, iar colegii și prietenii copilului tău chiar nu au nevoie să știe cum îl strigă mama sau bunica lui.

Porecla care a fost folosită pentru copilul tău încă de când era bebeluș va avea întotdeauna o semnificație specială pentru tine. Există, de asemenea, șanse mari ca, odată ce copilul tău iese din etapa de jenă, să nu-l supere să audă de la tine porecla, din când în când. Ascultă-ți copilul și nu îl pune în situații stânjenitoare, mai ales în fața prietenilor lui.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!