Sari la conținut

Când este momentul potrivit să îți înveți băiețelul să facă la oliță

Pentru că deja am răspuns la întrebarea Învaţă băieţii mai târziu decât fetele să îşi facă nevoile la oliţă?, acum este momentul să spunem când este momentul potrivit să îți înveți băiețelul să facă la oliță.

Trebuie să știi că, la fel ca și în cazul fetițelor, antrenamentul la oliță necesită timp și, mai ales, răbdare. Cheia pentru a face ca efortul să necesite mai puțin timp este alegerea momentului de start. Iar pentru acestea, trebuie să urmărim reacțiile copilului:

  • să pară interesat de oliță,
  • dornic să învețe
  • să fie capabil din punct de vedere fizic.

Dacă unii copii își arată interesul pe la 18 luni, alții nu dau semne că ar putea colabora cu olița până la cea de-a treia aniversare. Deci, nu vă panicați!

Dar nu ne ajutați cu niciun sfat, veți spune! Într-adevăr, nu vă putem da un răspuns exact, deoarece fiecare copil este unic și, deci, se dezvoltă diferit. Dacă veți începe antrenamentul la oliță prea devreme, va dura mai mult până ce veți obține rezultatul dorit, așa că cel mai important este alegerea momentului de start.

Mai mult, aveți grijă să nu încercați să faceți trecerea de la scutecel la oliță într-o perioadă agitată din viața copilului, în care au intervenit schimbări: o (nouă) bonă, început de creșă, mutatul într-o casă nouă sau în alt oraș. Antrenamentul la oliță trebuie să înceapă atunci când copilul își desfășoară viața după o rutină.

Pentru ca antrenamentul la oliță să se desfășoare cât mai ușor, vă recomandăm să citiți și:

Trucuri ca sa inveti baietelul la olita
Cum să îţi înveţi copilul să facă la oliţă. Sfaturi de la părinţii deja experimentaţi
8 fraze inspirate de Montessori, pentru a învăţa copilul să facă la oliţă
Cum învăţăm copilul să facă la oliţă? Metoda celor trei zile care, teoretic, nu dă greş

Mult succes!

 
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!