Sari la conținut

Ce activități să faci cu copilul tău de 3 ani, în zilele în care lipsește de la grădiniță

Pentru că este sezonul virozelor și al răcelilor, cu siguranță există zile în care micuțul tău nu merge la grădiniță. Cu toate acestea, trebuie să-l ții ocupat și să aveți activități împreună, mai ales în zilele în care rămâne acasă.

Copiii de trei ani sunt creativi, activi și dornici de joacă. În această etapă, își găsesc propriile interese și activități preferate, dar totuși doresc să-și petreacă cea mai mare parte a timpului în preajma părinților.

Centrul pentru Prevenirea și Controlul bolilor (CDC) a oferit câteva informații despre etapele de dezvoltare ale copilului de 3 ani, care includ următoarele:

  • La vârsta de 3 ani, copiii sunt capabili să vorbească în propoziții scurte, să poarte o conversație și să pună întrebări.
  • Ei stăpânesc abilități motorii fine, cum ar fi desenul și folosirea tacâmurilor.
  • La această vârstă, ei pot urma instrucțiuni și reguli simple.

Iată câteva lucruri pe care le poți face cu copilul tău de 3 ani în zilele în care vă petreceți timpul împreună:

Implică-l în activități casnice

Copiii de 3 ani imită adesea adulții și le face plăcere să-i ajute. Când faci ordine prin casă, încurajează-ți copilul să ți se alăture. De asemenea, el poate ajuta la pregătirea mesei, la gătit sau la spălatul vaselor, precum și la spălatul fructelor și al legumelor.

Comunică cu copilul

Pe măsură ce petreci ziua împreună cu micuțul tău, discută cu el despre lucrurile pe care le faci. Prin conversație, copilul va învăța structura propoziției, cuvinte noi, dar își va dezvolta și abilitățile de comunicare.

De asemenea, copiilor de trei ani le place atât de mult să cânte și să danseze. Rimele, jocurile cu degetele și cântecele sunt mereu o sursă de distracție pentru ei.

Încurajează jocul independent

Cel mai probabil, copilul tău are jucării sau activități preferate. Așează-l într-un spațiu în care îl poți supraveghea și lasă-l să se joace singur. Copilul se va distra jucându-se cu păpuși, mașini sau unelte de bucătărie. De asemenea, el se poate bucura de activități artistice, cum ar fi pictura, desenatul sau folosirea autocolantelor.

Învață copilul să se descurce singur

La 3 ani, copiii ar trebui să înceapă să-și dezvolte abilitățile în ceea ce privește igiena, îmbrăcatul hainelor și mâncatul. Cu multă practică, ei vor câștiga independență cu sarcini precum: folosirea toaletei, spălarea mâinilor, spălatul pe dinți, îmbrăcatul hainelor, încălțarea pantofilor și deschiderea ambalajelor la ora gustării.

Mergeți la plimbare

Dacă micuțul tău se simte bine și poate ieși din casă, mergeți împreună la o plimbare în parc. Vorbește cu copilul despre lucurile pe care le vedeți în jur. Toamna este momentul perfect pentru a colecționa frunze colorate și pentru a crea tablouri cu acestea.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!