Sari la conținut

Ce efecte benefice are torsul pisicilor asupra copiilor

Vezi gGalerie foto

O blană pufoasă, doi ochi jucăuși, mustăți lungi și… o adevărată plăcere să se agațe de toți ciucurii din casă. Însă prezența unei pisici în viața celui mic aduce și alte beneficii, dincolo de plăcerea unui animal de companie. Beneficii… demonstrate știiințific!

Dacă nu există probleme legate de alergii cauzate de blană, pisica este una dintre cele mai inspirate alegeri atunci când vine vorba despre prezența unui animal de companie în viața unui copil. Nu doar că îl ajută să-şi dezvolte componenta emoţională a personalităţii ci este şi un mijloc prin care cel mic poate depinde primele sale responsabilităţi, dar şi respectul fără de necuvântătoare.

Mai mult, studiile științifice au arătat că felinele nu sunt doar nişte animale de companie pufoase, amuzante şi predispuse să devină, fără să facă nimic special, vedete pe Internet. Căci pozele cu pisici adună cele mai multe “like-uri” și distribuiri pe Facebook, de exemplu. Acestea au un efect terapeutic extraordinar, putând fi de real ajutor persoanelor care suferă, de exemplu, de afecţiuni ale inimii, după cum reiese dintr-un studiu desfăşurat pe parcursul a 10 ani, la University of Minnesota’s Stroke Institute, la care au luat parte peste 4.000 de persoane.

►Citește și Viața cu un copil mic și o pisică

Totodată, pisicile îi liniștesc pe copiii hiperactivi. Același studiu menționat mai sus arată că pisicile ajută la normalizarea pulsului, la reducerea nivelului de stres şi a tensiunii arteriale. În plus, pisicile "sunt vinovate" de la eliberarea de oxitocină în creier.

Oxitocina este denumită şi hormonul dragostei şi al ataşamentului, toate manifestarile de tandreţe, mângâierile, îmbrăţişările, vorbele afectuoase determină creşterea cantităţii acestui hormon benefic organismului.

De asemenea, atunci când prichindelul se joacă cu o pisică, creierul acestuia secretă serotonină şi dopamină, care reduc stresul şi induc organismul într-o stare de armonie, stabilizând în acelaşi timp sistemul imunitar.

Citește și 10 lucruri pe care le poți face pentru copiii care au alergie la pisică

Chiar și torsul pisicii are efecte terapeutice. Potrivit unui articol publicat în Scientific American, pisicile torc cu o frecvenţă între 25 şi 150 hertzi, iar acest sunet poate ajuta la refacerea densităţii osoase şi a nivelului de energie. Prin urmare… prezența unei pisici în viața copiilor este mai mult decât indicată!

Intră în galeria foto și descoperă cele mai simpatice imagini cu pisici și prichindei!

Foto: Pinterest

Galerie foto

  • Foto:<a href="https://ro.pinterest.com/pin/448530444119302889/">Pinterest<a>
Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!