Sari la conținut

Ce obiceiuri sănătoase ar trebui să-i învățăm pe cei mici?

Cu fiecare zi care trece, micuțul tău învață și își dezvoltă abilitățile fizice și mentale, iar tu trebuie să te asiguri că el adoptă obiceiuri sănătoase, încă de când este mic.

Copilul învață multe lucruri de la tine, iar dacă tu ai un stil de viață sănătos, nu va fi deloc dificil să-l ajuți și pe el să adopte același stil. Ca părinte responsabil, este esențial să ai grijă de sănătatea copilului tău și să-l înveți obiceiuri sănătoase. Aceasta este calea către prevenirea infecțiilor și menținerea diferitelor boli la distanță.

Iată ce obiceiuri sănătoase ar trebui să-i învățăm pe cei mici:

Nu sărim peste micul dejun

Un mic dejun nutritiv complet cu toate grupurile de alimente va ajuta copilul să fie energic și activ pe tot parcursul zilei.

► Citește și: A postat un tabel cu orele de somn pe care ar trebui să le doarmă un copil, în funcție de vârstă, și a devenit viral

Spălăm des mâinile

Spălarea mâinilor este, fără îndoială, pe primul loc atunci când vine vorba de deprinderea unui obicei sănătos al copilului. Învață-l pe cel mic să se spele corect pe mâini, folosind săpun. Acest lucru trebuie urmat de fiecare dată când prichindelul tău vine acasă de la joacă sau înainte de a mânca și ori de câte ori este necesar.

Tragem apa după folosirea toaletei

Acest lucru îl va face pe cel mic să fie conștient de utilizarea toaletei chiar și când nu ești tu prin preajmă.

► Citește și: Dacă nu-i învățăm pe băieții noștri cum să fie curajoși, onești și buni, atunci ei nu se vor simți niciodată reali

Timp pentru familie

Timpul în familie este extrem de important, în special pentru un copil în creștere. Cina este adesea cel mai bun moment în care întreaga familie se poate așeza pentru a mânca și pentru a discuta.

Citim în fiecare zi

Mai multe studii au dezvăluit modul în care lectura contribuie la dezvoltarea abilităților de citire și modul în care ea ajută copilul să reușească la școală.

Promovarea obiceiului de a spăla dinții cel puțin de două ori pe zi

Igiena dentară este vitală. Învață-l pe ce mic să se spele pe dinți măcar de două ori pe zi, pentru a evita apariția cariilor.

► Citește și: Ei bine, copile, lasă-mă să-ți spun ce sunt tristețea, fericirea, violența, furia, că-n lumea asta de toate tu vei da

Evidența vaccinurilor

Asigură-te că prichindelul tău are toate vaccinurile la zi, pentru a preveni bolile.

Limitarea timpului petrecut în fața ecranelor

Copiilor le place să se uite la desene sau la filmele preferate, dar nu este o idee tocmai bună de a petrece ore în șir în fața ecranelor, deoarece le-ar putea dăuna ochilor și le poate afecta rutina de somn. Stabiliți împreună care este programul exact pentru a viziona filme, desene sau emisiuni.

► Citește și: 12 lucruri pe care copiii ar trebui să știe să le facă, până la împlinirea vârstei de 12 ani

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!