Sari la conținut

Ce să faci când copilul tău are un coșmar

Coșmarurile sunt un fenomen comun, în rândul copiilor mici. Aproape 50% dintre copii se confruntă cu coșmaruri, spun experții medicali.

Totuși, ce putem face când copilul are un coșmar și cum îl putem ajuta?

Elimină lucrurile care îl înspăimântă

Uneori, cauza faptului că puiul tău se sperie poate fi cauzat de un lucru pe care l-a trăit, cum ar fi o scenă dintr-un film înfricoșător. Dacă acesta este motivul, evită să-l lași să se uite la filme horror.

Micuțul tău poate că s-a uitat la un film cu monștii. Spune-i că monștrii nu sunt reali și că ei nu există decât în filme, nu și în viața reală.

Ajută-ți copilul să-și înfrunte temerile

Dacă micuțul tău se sperie noaptea de jucăriile lui, permite-i în timpul zilei să le privească îndeaproape pentru a realiza că ele nu sunt înspăimântătoare și că nu sunt altceva decât niște jucării. Cuvintele tale de asigurare sunt esențiale pentru ca puiul tău să înțeleagă faptul că jucăriile nu îi pot face niciun rău.

Stabilește un program regulat de somn

Rutina zilnică de somn poate reduce șansele apariției coșmarurilor. Studiile au arătat că obiceiurile neregulate de somn și lipsa somnului pot cauza apariția coșmarurilor.

Vino cu energie pozitivă înainte de culcare

Când un copil este relaxat, este mai ușor să aibă un somn mai profund. Pentru a-l ajuta să se relaxeze, îndepărtează toate lucrurile zgomotoase cu cel puțin 30 de minute înainte de culcare. Cântă-i un cântecel înainte de somn sau citește-i o poveste. Aceste activități îi permit copilului să-și relaxeze mintea și corpul, înainte de somn.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!