Sari la conținut

Ce se întâmplă cu copiii cu ambii părinți spitalizați din cauza COVID-19, în contextul carantinei și al interdicției de a merge la bunici

În contextul răspândirii noului coronavirus, nu putem să nu ne facem tot felul de scenarii negative, iar unul dintre ele privește soarta copiilor ai căror părinți se îmbolnăvesc simultan de coronavirus.

În acest sens, Mădălina Turza, președinta Autorității pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, a oferit lămuriri pe pagina personală de Facebook.

  1. “Protecția copilului” nu ia copiii nimănui
  2.  Există o procedură de siguranță, pentru situații excepționale ca o măsură de protecție a copiilor aflați în situația în care se îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: - Dacă ambii părinți ai copilului cu dizabilitate se îmbolnăvesc și necesită SIMULTAN spitalizare și - Dacă copilul este sănătos și NU s-a identificat NICIO rudă, familie extinsă, prieten, care să îl îngrijească până la însănătoșirea unuia dintre părinți. La solicitarea părintelui, DGASPC-ul (Protecția Copilului) poate oferi sprijin prin preluarea copilului până la revenirea părintelui”, explică Mădălina Turza.

Știu că este o perioadă dificilă pentru fiecare dintre noi și că teama ne poate face să acționăm irațional, dar rugămintea mea la voi este să încercați să fiți lucizi și să nu răspândiți informații alarmante, care nu folosesc nimănui. Sunt situații în viață, în care chiar nu există altă alternativă (rude, cunoștințe, prieteni). Puține, evident. Ce facem cu acei copii? Îi lăsăm pe stradă? Același lucru se întâmplă și în situația absenței epidemiei, când nu mai există rude sau familie. Nu este nimic nou“, a adăugat președinta Autorității pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, pe pagina sa de Facebook.

► Citește și: În lume e haos, copile, dar tu mi-ești liniște

► Citește și: Cum să fugi de Coronavirus: 5 lucruri pe care trebuie să le dezinfectezi urgent

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!