Sari la conținut

Cum să fugi de Coronavirus: 5 lucruri pe care trebuie să le dezinfectezi urgent

Coronavirsul trăiește ore întregi pe anumite suprafețe, de aceea este important să dezinfectezi lucrurile pe care le folosești în mod regulat.

De obicei, oamenii își intensifică activitățile de igienă în timpul sezonului rece și al gripei, care se poate întinde din luna octombrie până în luna mai. Dar răspândirea noului coronavirus (COVID-19) a stârnit măsuri extreme și, cu un motiv întemeiat: Centrele pentru Controlul și Prevenirea bolilor (CDC) subliniază importanța dezinfectării obiectelor pentru a stopa transmiterea bolii respiratorii.

Cel mai bun mod de a preveni coronavirusul este spălarea mâinilor cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde, spune Miryam Wahrman, doctor, profesor de biologie și director al laboratorului de cercetare în domeniul microbiologiei de la Universitatea William Paterson și autorul The Hand Book: Supraviețuirea într-o lume plină de germeni. Dar eforturile tale de spălare a mâinilor se dovedesc zadarnice de îndată ce îți atingi telefonul, tastatura sau mânerul plin de germeni - care introduce bacteriile înapoi în corp.

► Citește și: Cum să te pregătești pentru Coronavirus - Ghidul părinților

„Dovezile actuale sugerează că noul coronavirus poate rămâne viabil ore întregi pe diferite suprafețe”, spune CDC. „Curățarea suprafețelor vizibil murdare, urmată de dezinfectare este o măsură de bune practici pentru prevenirea COVID-19 și a altor boli respiratorii virale.”

Dezinfectarea telefonul mobil

Americanii își verifică telefoanele în medie de 96 de ori pe zi, conform datelor din noiembrie 2019 ale Companiei Globale de Îngrijire Tehnică Asurion. Studiile spun că telefoanele mobile sunt chiar mai pline de bacterii decât toaleta.

Compania Apple a precizat: „consumatorii pot utiliza o cărpă cu alcool izopropilic de 70% sau șervețele dezinfectante Clorox” pe exteriorul unui iPhone. De asemenea, îți poți steriliza telefonul cu o cârpă de microfibră pe care să pulverizezi o soluție dezinfectantă pe bază de alcool, cum ar fi 70% alcool izopropilic diluat cu apă. Nu lăsa niciodată un telefon în lichid.

Dezinfectarea obiectelor atinse cel mai des

Deoarece coronavirusul poate dura ore bune pe suprafețe, ar trebui să dezinfectezi în mod regulat suprafețe pe care le atingi des, cum ar fi telecomenzile, întrerupătoarele și mânerele de toaletă. Nu știi ce produs să folosești? Verifică lista Agenției pentru Protecția Mediului (EPA) din SUA cu produse dezinfectante care s-au dovedit eficiente împotriva COVID-19. Mulți dintre acești dezinfectanți trebuie să stea la suprafață timp de câteva minute, ceea ce crește eficiența lor, înainte de a le șterge. Citește întotdeauna instrucțiunile înainte de utilizare.

Dezinfectarea blatului și a mesei de la bucătărie

Blatul și masa de la bucătărie au tendința de a fi captivante pentru poșete, telefoane mobile și chei, dar sunt esențiale și pentru pregătirea mâncării. Dezinfectează blatul și masa cu substanțe de curățat. Este deosebit de important să cureți blatul și masa înainte de a pregăti mâncarea sau a servi masa.

Dezinfectarea tastaturii

Indiferent dacă lucrezi la birou sau nu, tastatura ta este un loc care atrage germenii și bacteriile. Iată cum se dezinfectează: după deconectarea tastaturii, ține-o învers și agit-o pentru a elimina resturile dintre taste. Apoi, șterge-o ușor cu o cârpă din microfibră pulverizată cu o soluție de curățare/ dezinfectare. Poți folosi chiar și alcool sanitar.

Dezinfectare jucăriilor sau păturilor/cuverturilor

Cei mici poartă o mulțime de germeni care provoacă răceli, inflamații și chiar coronavirus. Acest lucru este înfricoșător, deoarece simptomele coronavirusului sunt de obicei ușoare la copii - iar unii copii sunt complet asimptomatici. Aruncă păturile și jucăriile de pluș în mașina de spălat (atâta timp cât etichetele indică că este OK) și dezinfectează celelalte jucării cu spray-uri sau șervețele de curățare. Asigură-te că obiectele se usucă complet înainte de a le da înapoi copiilor.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!