Sari la conținut

Cum să te pregătești pentru Coronavirus - Ghidul părinților

Centrele pentru Controlul Bolilor (CDC) au anunțat că oamenii ar trebui să se pregătească în situația în care virusul se răspândește.

Pentru ce anume ar trebui să fie pregătiți oamenii?

Părinții sunt îngrijorați de existența coronavirusului, iar panica pare să se fi instalat în rândul oamenilor.

Potrivit datelor disponibile, virusul se răspândește la fel ca și gripa. Pentru copii, s-a constatat că acest virus nu este o amenințare majoră, așa că, dragi părinți, nu fiți îngrijorați!

Totuși, toate indicațiile arată că virusul se răspândește rapid pentru că are o perioadă de incubare destul de mare.

Nu uitați să vă spălați pe mâini! Este cea mai bună modalitate de a preveni răspândirea virusului.

► Citește și: Cel mai tânăr bolnav infectat cu coronavirus are 3 luni și a fost externat

Iată faptele cunoscute despre coronvirus și ce pot face părinții și copiii în această situație:

Simptomele coronavirusului includ febră și tuse?

Nu există suficiente date pentru a cunoaște severitatea obișnuită a simptomelor de mai sus. Ceea ce cunoaștem este că severitatea simptomelor variază foarte mult în cazul unor persoane infectate care au puține simptome, în timp ce altele pot avea simptome clare.

Ce ar trebui să facă părinții?

Cumpărături cu alimentele de bază. Ceaiul și supa (în general lichidele calde) sunt esențiale. Neapărat să aveți ibuprofen pentru febră.
Dacă veți fi diagnosticați cu coronavirus, CDC recomandă o carantină de 14 zile.

„Dacă nu sunteti suficienți de bolnavi pentru a fi spitalizați, stați două săptămâni în propria casă”, spune Dr. Raabe. Unii oameni au prezentat diaree sau tulburări la nivelul stomacului și încă nu este clar dacă acesta este un alt mod prin care virusul poate fi răspândit.

► Citește și: Dr. Mihai Craiu – despre panica provocată de Coronavirus

Dacă începeți să vă simțiți rău, dr. Raabe recomandă să solicitați rapid asistență medicală. Este posibil să nu fie SARS-CoV2 și să aveți gripă sau răceală, dar mergeți la medic din timp pentru a vă ajuta să obțineți tratamentul de care aveți nevoie pentru a vă îmbunătăți starea de sănătate.

Ce ar trebui să facă părinții?

Există câteva lucruri pe care ar trebui să le aveți în vedere în cazul în care contactați virusul. Trebuie să aveți medicamente de răceală și gripă, produse alimentare și neperisabile și produse pentru uz casnic. Dacă există în casă copii mici, părinții ar trebui să se asigure că au scutece și șervețele.

Coronavirusul se poate răspândi prin contact

„Se pare că virusul se răspândește atunci când oamenii vin în contact cu suprafețe sau particule de aer de la un strănut sau tuse care transportă virusul”, spune dr. Raabe. Acest lucru este asemănător cu gripa sau răceala obișnuită, ceea ce înseamnă că precauțiile de sănătate din timpul sezonului de gripă se aplică și în cazul coronavirusului.

Ce pot face părinții?

Repetăm la nesfârșit pentru că este foarte important: Spălatul pe mâini!

De asemenea, să se asigure că și prichindeii se spală pe mâini frecvent. Rămâneți acasă dacă sunteți bolnavi sau dacă copiii voștri sunt bolnavi, pentru a preveni răspândirea bolilor. Păstrați suprafețele din casă curate și încercați să nu vă atingeți fața sau gura de suprafețe care ar putea transporta un virus.

► Citește și: Ce este coronavirus și cum ne putem proteja copiii?

Copiii nu par a fi afectați de COVID-19, așa că părinții pot respira ușurați

Virusul nu pare să aibă un efect puternic asupra celor mici până în momentul de față. Cu toate acestea, nu este clar dacă pot răspândi boala în situația în care sunt infectați și nu prezintă simptome.

Ce pot face părinții?

Ghiciți ce? Să se spele pe mâini! Atât ei, cât și copiii lor.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!