Sari la conținut

Ce se poate întâmpla când mesajele de pe WhatsApp ajung unde nu trebuie

Am evitat întotdeauna să stau la poveşti în grupurile de părinţi şi bunici care se formează ad-hoc atunci când copiii sunt la diverse activităţi. Nu mă pasionează intimitaturile astea de ocazie în care fiecare îşi povesteşte viaţa, dar sunt şi ocazii când apar persoane cu ceva interesant de spus.

Sunt tot timpul atentă la astfel de ocazii şi când găsesc o persoană de genul, îi caut compania şi în următoarele ocazii în care întâlnim.
Aşa este o bunică cu care mă întâlnesc la British. Îmi place că este foarte conectată cu ce se întâmplă la şcoală nepoţilor şi foarte ancorată în realitate. Ştie cu se mănâncă internetul, social media, care sunt pericolele la care sunt expuşi copiii în ziua de azi, cum să-i motivezi ca să înveţe sau cum să le prezinţi oportunităţile de viitor.

De curând mi-a povestit o întâmplare din clasa nepoatei care este în clasa a 6a şi o să v-o reproduc şi vouă împreună cu învăţămintele pe care le-am tras eu.

Anul acesta, la clasa nepoatei ei a venit o nouă diriginta foarte dură şi drastică, care îi tratează de sus pe copii şi încearcă să facă un fel de militărie cu ei. Binenteles copiilor nu le place de ea şi sunt cu toţii revoltaţi şi toate frustrările şi le varsa pe grupul de WhatsApp. Unde nu doar comentează ci şi vorbesc foarte urât. Ştiţi voi, înjurături din alea cu bip.
După vreo lună şi ceva de la începerea şcolii, diriginta a intrat în clasă şi, cu fulgere în ochi, a început să citească de pe telefonul ei, mesaje din grupul copiilor.

În clasa s-a făcut lăsat o tăcere mormântală, toţi s-au făcut mici şi ar fi vrut să devină invizibili. Aşa au stat până la sfârşitul orelor, când au ieşit aliniaţi din şcoală unde s-au certat ca la uşa cortului. A fost urât, s-au învinovăţit unii pe alţii pentru că era evident că printre ei se afla un trădător. După o ceartă de pomină şi discuţii care au durat câteva zile, au ajuns la concluzia că nepoata bunicii de care vă spuneam mai devreme e trădătoarea aşa că a început un bullying că la carte împotriva ei.

Când lucrurile au scăpat de sub control, mama fetiţei a convocat de urgenţă o şedinţă cu părinţii şi a somat-o pe diriginta să spună de la cine are mesajele pentru că exista consecinţe foarte grave pe care le suporta fiica ei care era nevinovată.

Doamna dirigintă a refuzat să spună cine este sursa mesajelor însă o mamă s-a ridicat senină şi a spus că ea a trimis mesajele pentru că aşa i s-a părut normal, să o pună de doamnă la curent cu comportamentul copiilor. Să ştie şi ea ce limbaj trivial au elevii. După care s-a aşezat liniştită în banca mândră în continuare de fapta ei.

(…)

Citește mai mult pe meseriadeparinte.ro!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    Caloria.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!