Sari la conținut

Cele mai comune probleme de sănătate, care îi pot ruina vara copilului tău. Iată cum să le eviți

Vara este acea perioada minunată a anului în care copiii petrec majoritatea timpului în aer liber, pentru a se juca. Totuși, sezonul cald este și perioada în care există cel mai mare risc de îmbolnăvire, iar unele probleme de sănătate pot ruina vara prichindelului tău.

Nu-ți face griji! Atâta timp cât înțelegi riscurile, măsurile preventive, simptomele și tratamentul, poți să-l ajuți pe cel mic să aibă parte de cea mai frumoasă vacanță de vară.

Iată cele mai frecvente afecțiuni la care sunt predispuși copiii, vara:

Deshidratare și insolație

În vacanța de vară, timpul parcă trece mult mai repede, nu-i așa? Copilul petrece majoritatea timpului afară, la joacă, dar expunerea continuă la soare poate provoca o creștere anormală a temperaturii corpului. Conținutul de apă din organism scade, corpul devine deshidratat, iar copilul se poate confrunta cu senzație de greață, chiar și cu leșin.

► Citește și: Băuturi sănătoase de vară, pentru bebeluși și copii

Cum poți preveni deshidratarea?

Oricât de dificil ar părea, încearcă să ții copilul în casă, în intervalul orar în care razele soarelui sunt foarte puternice. De asemenea, încurajează-l să bea apă des.

► Citește și: Beneficiile miraculoase ale sucului de pepene

Eczeme

Această boală cronică a pielii are tendința de a se agrava în timpul verii, din cauza transpirației, a expunerii la soare și a sebumului. Drept urmare, copilul poate suferi o erupție la nivelul pielii.

► Citește și: Afecţiuni ale pielii la copii, contactate la mare sau la piscină

Cum poți preveni acest lucru?

Încearcă să-i păstrezi pielea copilului cât mai ferită de umezeală și de transpirație. De asemenea, îi mai poți administra o cremă hidratantă hipoalergenică.

Înțepăturile de insecte

Înțepăturile de țânțari, albine sau alte insecte îi pot provoca micuțului tău un mare disconfort. Înțepăturile de insecte pot duce la erupții cutanate, inflamații și febră.

Cum poți preveni înțepăturile de insecte?

Cel mai important lucru este ca cel mic să stea departe de zonele pline de insecte, cum ar fi lacuri, piscine sau alte zone cu apă. Poți folosi diverse sprayuri sau creme care țin insectele la distanță.

► Citește și: Cum protejăm bebeluşul de ţânţari

Conjunctivită

Conjunctivita este cauzată, în special, de atingerea ochilor sau zonei ochilor cu mâini murdare. Acest lucru poate duce la roșeață, mâncărime și inflamație la nivelul ochilor.

Cum poți preveni apariția conjunctivitei?

Prin spălarea mâinilor ori de câte ori este nevoie. Roagă-l pe cel mic să se spele pe mâini cât mai des și să evite atingerea ochilor.

Toxiinfecție alimentară și diaree

Toxiinfecția alimentară este o afecțiune cauzată de consumul de băuturi sau alimente contaminate cu agenți patogeni (infecțioși). Dacă microbii pătrund în tracul digestiv, aceștia pot provoca vărsături, diaree, dureri abdominale și febră.

Cum poți preveni toxiinfecția alimentară?

Modalitatea de prevenție a toxiinfecției alimentare este menținerea unei igiene în bucătărie, mai ales când este preparată mâncarea. De asemenea, se recomandă consumul de alimente proaspete, bine gătite.

Infecție urinară

Infecția urinară împreună cu deshidratarea pot duce la crampe și durere în timpul urinării.

Cum previi infecția urinară?

Încurajează copilul să consume cât mai multă apă. De asemenea, ajută-l să-și mențină o igienă personală corectă.

Sursa



 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!