Sari la conținut

Băuturi sănătoase de vară, pentru bebeluși și copii

Suntem în plin sezon călduros, iar temperaturile crescute pot provoca deshidratare la adulți, dar și la bebeluși și copii. Și pentru că vara cei mici nu prea au poftă de mâncare, cea mai bună variantă pentru a-i ține hidratați pe prichindei este să le oferim băuturi răcoritoare sănătoase, preparate acasă.

Iată ce băuturi îi poți pregăti bebelușului/copilului tău:

Suc de struguri

Strugurii sunt foarte hrănitori, fiind bogați în Vitamina C, fier și antioxidanți. Cu toate acestea, bebelușii nu pot fi hrăniți cu boabele de strugure, pentru că există pericolul de sufocare, așa că sucul de struguri este cea mai bună opțiune.

Sucul de pepene

Odată ce bebelușul tău împlinește 8 luni, îi poți da suc de pepene care este foarte gustos și îl ajuta pe puiul tău să rămână hidratat în zile călduroase de vară.

► Citește și: Beneficiile miraculoase ale sucului de pepene

Suc de roșii

Sucul de roșii este foarte bun pentru bebelușii care au împlinit 6 luni, deoarece este bogat în vitamina A și C.

Suc de morcovi

Morcovii conțin beta-caroten, fier, calciu și vitamine, iar sucul de morcovi este delicios și foarte colorat, așa că va fi consumat ușor de micuțul tău. Sucul de morcovi este ideal pentru bebelușii care au împlinit 6 luni și este o variantă plăcută de a consuma morcovi, în afară de piureul clasic.

Limonadă cu pepene

Această băutură combină două preparate de vară – pepene verde și lămâie. Este ideală pentru zilele de vară și va fi îndrăgită pe prichindelul tău.

Limonadă cu mentă

Ce-ar fi vara fără limonadă? Pentru un gust și mai intens, adaugă-i mentă. Menta răcește și calmează în mod natural burtica, așa că această băutură are multiple beneficii pentru piciul tău.

► Citește și: Cocktailuri bio pentru pici, recomandate de barmanul personal al Sophiei

Limonadă de ananas

Lasă-ți copilul să se simtă de parcă ar fi pe o insulă tropicală cu această băutură din ananas.

Milkshake de banane

Laptele și bananele nu doar că alcătuiesc o băutură răcoritoare, dar este și poarte sănătoasă și sățioasă. Poți adăuga și un mix de semințe.

Smoothie cu kiwi și broccoli

Kiwi și broccoli oferă acestui smoothie o culoare de verde superbă. Poți adăuga câteva migdale pentru a crește coeficientul nutritiv.

► Citește și: Broccoli – când se introduce în alimentația bebelușului și ce beneficii oferă

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!