Sari la conținut

Cele mai frecvente întrebări despre examenul Cambridge de limba engleză

În momentul în care am ales cursurile de limba engleză pentru Ana, am fost informați și de posibilitatea susținerii, la finalul anului, a unui examen Cambridge adecvat nivelului absolvit. Mi s-a părut complet inutil și am respins ideea, recunosc, fără să mă documentez. Pe parcurs, văzând cum se lucrează, am început să îmi schimb părerea și să apreciez altfel utilitatea susținerii unui examen Cambridge, chiar și la o vârstă mai mică.

Pentru că am primit multe întrebări referitoare la examenul Cambridge, am cerut direct părerea specialiștilor, adică echipei minunate de la English Kids Academy.

Doamna Liliana Gucianu, Young Learners Courses Coordinator and Centre Manager, ne-a dat răspunsurile la cele mai multe dileme legate de examenul Cambridge și utilitatea lui

Ce este examenul Cambridge și ce atestă?

Este o testare creată chiar de Cambridge University pentru vorbitorii de engleză ce nu sunt nativi. Examenul urmărește măsurarea abilităților lingvistice pe 4 arii – scris, citit, vorbit și auzit/ ascultat. Prin urmare, asta este și ceea ce atestă și reflectă – capacitățile lingvistice ale candidatului în ceea ce privește ariile mai sus menționate.

De la ce vârstă se poate da examenul Cambridge?

De la vârsta la care candidatul poate scrie și citi în engleză independent. Acest lucru, din experiența mea, se poate întâmpla în jur de 8 ani, însă bineînțeles, depinde de evoluția copilului, aptitudinile sale cognitive și motrice și relația sa cu scris-cititul, despre care se știe foarte bine că nu este la fel pentru toți. Exact ca și vorbitul – unii încep să vorbească mai repede, alții mai târziu.

Fiecare copil este unic – poate sună a clișeu, însă este un principiu după care educația are numai de câștigat. Am întâlnit, de exemplu, un mai tânăr candidat Cambridge, de doar 6 anișori și mulți care puteau susține un asemenea examen încă de la 7 ani.

(...)

Citește mai mult pe pisicapesarma.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!