Sari la conținut

Copiii cu alergie alimentară sunt de două ori mai predispuşi la apariţia autismului

Copiii din Statele Unite cu alergii la mâncare sunt de două ori mai predispuşi la apariţia autismului decât cei care nu fac astfel de alergii. Studiul completează dovezile experimentale conform cărora există o conexiune între reacţiile exagerate ale sistemului imunitar şi condiţia neurologică.

Cercetătorii au analizat doar o asociere între alergii şi tulburarea de spectru autist (ASD), în rândul a 199.520 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 17 ani, pe perioada 1997 - 2016, ca parte din U.S. National Health Interview Survey. Studiul nu a fost făcut să arate ce se află la în spatele acestei asocieri, scrie Science News.

Echipa a găsit că dintre cei 1.868 copii cu autism, 216 (11%) aveau alergii alimentare. În comparaţie, doar aproximativ 4% dintre copii fără autism aveau alergii, conform lucrării publicate pe 8 iunie în JAMA Network Open. Mai mult, copiii cu autism erau mai predispuşi la apariţia alergiilor respiratorii sau de piele, cum ar fi eczemel.

În plus, studiul a mai scos la iveală că numărul de copii cu autism s-a dublat din 2000, cu o ocurenţă de 16,8 per 1.000 de copii. Numărul de copii cu alergii alimentare a crescut de la 3,4% în 1997-1999 la 5,1% în 2009-2011.

Cu toate acestea, nu s-a ajuns încă la o concluzie clară cu privire la legătura dintre autism şi alergiile alimentare; nu se ştie dacă dezvoltarea alergiilor contribuie la dezvoltarea autismului sau dacă există un factor anume care le declanşează pe ambele.

Sursa foto: Free pik

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!