Sari la conținut

Copiii devin ceea ce aud că sunt. Tu ai grijă la cuvinte?

Leneșule! Of, împiedicat mai ești! Tare încet te miști! Cred că nu știi să gândești! Ești total neatentă și căscată!  Sunt cuvinte pe care copiii le aud de la adulții din jurul lor. Uneori le spunem chiar noi, părinții, fie la nervi, fie când le facem o “critică constructivă”, și ținem neapărat să evidențiem aspectele negative. Ne spunem adesea “Cuvintele nu contează” sau “Eu sunt aprig la mânie, arunc ce cuvinte îmi vin, apoi îmi trece. Mare lucru.”

O floare crește frumos, dacă atunci când este udată i se spun cuvinte frumoase, iar dacă este jignită și primește cuvinte urâte, se ofilește. Același efect îl au cuvintele asupra copiilor. Ele au grijă să crească mare și frumoasă caracteristica pe care o numesc

Un copil criticat mereu că este leneș și încet va deveni în timp mult mai lent decât ceilalți

Unul căruia i se spune că nu pricepe, chiar va ajunge să înțeleagă mai greu ce i se spune. Un copil catalogat drept rău și violent va ajunge pe măsură ce crește mai agresiv, pentru că asta a auzit și a ajuns să creadă despre el. Un copil căruia i se spune constant că e rău nici nu se va mai strădui să fie bun. Unul considerat obraznic va răspunde mereu urât, unul etichetat ca bătăuș va sări mereu la bătaie.

(...)

Citeşte mai mult pe pisicapesarma.ro

Sursa foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!