Sari la conținut

Copiii şi portocalele. Beneficiile consumului de portocale pentru copii

Portocalele sunt unele dintre cele mai bune fructe care oferă nutrienți esențiali copiilor, deci este esențial să le includeți în dieta lor. Acum este sezonul în care găsim cele mai delicioase portocale și trebuie să profităm de această perioadă a anului pentru a ne crește imunitatea datorită vitaminei C pe care o găsim în portocale.

Portocala este una dintre cele mai iubite fructe din lume. Portocalele dulci sunt iubite de mulți oameni, dar puțini știu de imensele beneficii pentru sănătate pe care ele le oferă, în special, copiilor. Iată o listă a tuturor lucrurilor bune pe care portocalele le pot face pentru copilul dvs. și motivul pentru care ar trebui să le includeți cu siguranță în dieta lor.

► Citeşte şi Noul ghid al sucurilor de fructe: cât mai puţin pentru copii, deloc pentru bebeluşi

Copiii şi portocalele. Portocalele sunt bogate în nutrienți

Portocalele sunt o sursă excelentă de multe tipuri de nutrienți, minerale și vitamine. S-a dovedit științific că bogata cantitate de vitamina C prezentă în portocale este necesară pentru dezvoltarea sistemului imunitar al copiilor.

Copiii şi portocalele. Portocalele previn constiparea

Copiilor nu li se administrează o cantitate mare de fibre dietetice și de aceea se întâmplă frecvent ca aceștia să sufere de constipație. Fibra din portocale este moale și poate împinge alimentele în tractul digestiv fără a pune prea multă presiune pe acesta. Consumul de portocale s-a dovedit a fi deosebit de util în reducerea apariției constipației la copiii cu vârsta sub 5 ani.

Copiii şi portocalele. Portocalele previn rahitismul

Rahitismul este o afecțiune care se dezvoltă în copilărie, iar simptomele primare implică deformarea oaselor. Oasele sunt înmuiate și formează forme speciale. Aceste deformări apar din cauza cantității scăzute de calciu și fosfor din organism. Portocala, o sursă importantă de calciu și fosfor, este cunoscută ca fiind unul dintre cele mai bune medicamente naturale preventive pentru dezvoltarea rahitismului. Hrănirea copiilor cu suc de portocale poate reduce apariția rahitismului cu 40%.

Copiii şi portocalele. Portocalele previn răceala

Copiii se pot  îmbolnăvi mai ușor în sezonul rece, de aceea este necesar să adăugăm portocala în meniul lor. Portocalele cu miere și sare sunt deosebit de eficiente pentru tratarea răcelii și gripei obișnuite. Copiii care se îmbolnăvesc în sezonul rece, primesc adesea prescripții medicale care conțin suplimente de vitamina C, însă, părinții ar trebui să țină cont de faptul că portocalele sunt unele dintre cele mai bune rezervoare naturale de vitamina C.

Copiii şi portocalele. Portocalele ajută la tratarea oreionului

Oreionul este o boală virală, contagioasă, a glandelor limfatice și a gâtului și este predominantă în special la copii. Copiii cu vârste cuprinse între 5 și 15 ani sunt foarte vulnerabili la această boală. Unul dintre tratamentele medicale prescrise pentru oreion și parotid (tip similar bolii) este sucul de portocale. Sucul de portocale cu ghimbir diluat cu apă este dat ca medicament pentru oreion și parotid.

Copiii şi portocalele. Portocalele sunt o sursă bogată în carbohidrați

La fel ca majoritatea fructelor, portocalele conțin zaharuri simple, dar indicele glicemic al portocalelor este destul de scăzut. Cantitatea de zahăr din portocale nu este dăunătoare, ba chiar ne face să ne simțim mult mai energici. Chiar și copiii supraponderali pot fi hrăniți cu portocale fără teama de creștere în greutate.

Acum că știți despre multiplele beneficii ale portocalelor, asigurați-vă că includeți o doză sănătoasă de fructe delicioase în planul de dietă al copiilor dvs.

Sursa foto: Pixabay

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!