Sari la conținut

Copil în stare gravă, nevaccinat, luat cu forța de polițiști de lângă părinți

Vezi gGalerie foto

Decizia de a-ți vaccina sau nu copilul capătă din ce în ce mai mare importanță, ajungându-se la acțiuni în forță asupra copiilor, care nu pot decide pentru viața lor. O astfel de acțiunea a avut loc în Chandler, Arizona, SUA, unde o trupă de polițiști înarmați a intrat cu forța într-o locuință, pentru a duce la spital un copil de doi ani, nevaccinat, al căror părinții nu doreau să-i acorde tratament medical.

► Citește și Vaccinurile: Pro sau contra? Schimb dur de argumente între Dr. Mihai Craiu și Olivia Steer

Potrivit informațiilor oferite de către oficialii de poliție, mai mulți ofițeri din Chandler au fost trimiși să verifice situația unui copil de doi ani care era bolnav și avea febră mare. Controlul fusese solicitat de către Departamentul pentru Siguranța Copilului (DCS), după ce, în cursul aceleiași seri, părinții copilului au refuzat să-l ducă pe copil la serviciul de urgență al unui spital de pediatrie din apropiere, așa cum le ceruse un doctor.

Doctorul aflase de la părinți că micuțul nu fusese vaccinat și voia ca acesta să fie supus unor teste suplimentare.

În timp ce ofițerii se aflau la fața locului, DCS a obținut un ordin judecătoresc pentru custodia temporară a copilului în vârstă de doi ani, dar părinții au continuat să ignore toate încercările polițiștilor și angajaților DCS de a vorbi cu ei la telefon sau la ușă. În momentul în care polițiștii au sesizat că părinții nu sunt dispuși să ajungă la un consens, i-au somat să iasă afară. Niciunul dintre ei nu a fost arestat.

Comunicatul Departamentului de Poliție din Chandler precizează că, atunci când ofițerii au reușit să intre în casă, au constatat că și ceilalți doi frați ai copilașulului, de 4, respectiv 6 ani, se simțeau rău. Copiii au au fost duși la spital, unde cel mic a fost diagnosticat un infecție respiratorie, și ulterior plasați într-un centru de plasament. După ce au anchetat cazul, polițiștii din i-au acuzat pe fiecare dintre cei doi părinți de abuz împotriva copiilor.

Un judecător le-a spus părinților că statul dorește ca ei să recâștige custodia copiilor, dar nu este deocamdată clar când se va întâmpla acest lucru.
New York Times, care a prezentat detaliile acestui caz, a citat declarațiile făcute de părinții copiilor, care cred că autoritățile au avut o intervenție exagerată.

„Ne-au tratat ca pe niște infractori, spărgându-ne ușa. Adică, nu știu ce fel de traumă a produs asta copiilor mei,” a declarat Bryce unui post local de televiziune. Soția lui a afirmat că, după vizita la doctor, l-a sunat pe acesta și i-a spus: „Hei, nu știu cum ai scris că temperatura e de 41 de grade, fiul meu se simte bine. Aceasta nu pare că ar fi cu adevărat o urgență medicală.”

Așa cum era de așteptat, evenimentul a generat dezbateri aprinse în rândul opinei publice. A fost adusă în discuție libertatea de alegere a părinților și atitudinea autorităților de a trece peste deciziile părinților, atunci cand sănătatea copiilor este în joc. Unii politicieni locali, precum și părinți, au criticat intervenția în forță a agenților, pe care au considerat-o excesivă.

Vaccinarea obligatorie este o acțiunea comunistă, a comentat un internaut, în timp ce altul a scris: părinții susțin că cei mici au fost traumatizați de acțiunea polițiștilor, dar oare trauma produsă de faptul că au niște părinți idioți, care decid să le pună viața în pericol…?

Voi ce părere aveți despre acest caz?

Sursa
 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!