Sari la conținut

Copilul care se descurcă întâlnește adultul căruia i se cuvine

Vara trecută, în Portugalia, am vizitat o expoziție pentru copii unde se proiecta un film într-o sală specială, pe un tavan sub formă de planetă. Toți copiii super entuziasmați, de mine nu mai spun. Știți vorba aia: pe vremea mea n-aveam lapte, unt și carne darămite săli de expoziție sub formă de planete și luni. Dar nici nu trebuie să mă știe lumea că e prima dată într-un asemenea loc.

Am așteptat vreo câteva minute, timp în care copiii au sărit într-un șotron, s-au pozat cu niște figurine de astronaut și s-au bătut cu perne sub formă de stele. O nebunie!

La un moment dat, ușa se deschide și într-o semibeznă,  ghidul ne invită să ne așezăm pe niște perne aruncate la întâmplare pe jos și să ne asigurăm că vedem clar imaginea de pe tavan, unde urma să se deruleze filmul de animație.

Ca în orice țară normală unde toți copiii au prioritate, s-a pus un scurt film de câteva secunde pentru ca ghidul să se asigure că toți copiii văd bine imaginea și că stăm cu toții comod. A făcut chiar și o glumă ca să relaxeze copiii care s-ar fi putut speria de întuneric.

O cafea ne mai trebuia și un masaj la picioare și eram în Paradis cu tot cu copii.

Filmul – Selecția naturală a speciilor, care are la bază Originea Speciilor a lui Charles Darwin a fost spectaculos. Dacă vreodată se întâmplă să mergeți în Portugalia, nu ezitați să vizitați programele celor de la Exploratorio.

În același timp, într-o lume paralelă,

săptămâna trecută, am fost într-un loc similar, la noi în București. Un loc unde copiii învață despre teoria relativității, zgomote, abur, forme și texturi și nu se mai dau plecați. Abia, abia l-am scos pe Andre dintre mănușile de astronaut, cântatul la linguri și jocurile de atenție.

(...)

Citește mai mult pe mamipetocuri.ro

Foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!