Sari la conținut

Copilul de 4 ani vrea să se joace tot timpul. Cum îl refuzăm?

Mămica copilului de 4 ani este familiarizată cu întrebarea constantă pe care i-o adresează micuțul ei: “Vrei să te joci cu mine?”.  Copiii de 4 ani care doresc mereu ca mamele lor să se joace cu ei trebuie să înțeleagă faptul că nu este mereu posibil acest lucru.

Cum refuzăm copilul, astfel încât să nu-i creăm frustrări? Ce îi putem spune?

Povestește-mi puțin despre jucăriile tale

Probabil că există zile în care nu ai dispoziția necesară pentru a te juca cu micuțul tău de 4 ani. În astfel de zile, când copilul te invită la joacă, îi poți cere să îți povestească despre jucăriile lui. Această acțiune ar trebui să-l entuziasmeze și totodată să-i distragă atenția de la joacă.

Am nevoie de 30 de minute să finalizez ceva, apoi mă pot juca cu tine

Există zile în care îți dorești să te joci cu copilul tău, dar pur și simplu nu ai timp. Explică-i că trebuie să duci la bun sfârșit sarcina pe care ai început-o și abia atunci vă puteți juca împreună.

Îmi place tare mult cum desenezi. Ai vrea să desenezi ceva acum pentru mine?

Copiilor mici le place să coloreze și să deseneze și le place să ofere aceste desene mamei lor. Sugerează-i micuțului tău de 4 ani să deseneze animalul lui preferat sau să-ți facă o felicitare.

Mami nu se simte prea bine acum. Crezi că am putea să ne jucăm mai târziu?

Explică-i copilului că îți dorești să te joci cu el, doar că, momentan, nu te simți prea bine. Spune-i că vă puteți juca mai târziu, doar că va trebui să te ții de promisiune.

Sursa foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!