Sari la conținut

Copilul nu mănâncă legume și fructe! Ce e de făcut

Copilul nu mănâncă legume și fructe! Știți că aceasta este cea mai des auzită plângere a mamelor? Părinții se confruntă cel mai mult cu lipsa de interes a copiilor pentru legume, mai ales pentru cele cu frunze verzi, precum broccoli, spanac, salate. Nici fructele nu se află printre preferințele lor, din păcate. Părinții își doresc ca cei mici să mănânce sănătos și unii dintre ei sunt conștienți de importanța unei alimentații sănătoase încă de la cele mai mici vârste. Mamele continuă alăptarea copiilor până la câțiva anișori și au grijă să le ofere copiilor cele mai alese feluri de mâncare. Cu toate acestea, copiii nu mănâncă legume și fructe. De ce și ce putem face, totuși?

Întotdeauna întreb părinții: ”Dar dumneavoastră mâncați legume și fructe?”. Unii se fâstăcesc și spun că nu le-au plăcut niciodată, pentru că părinții lor nu i-au învățat să mănânce așa. Atunci aflu că nu există obișnuința consumului, că acestea nu sunt integrate în bucătărie și în felurile de mâncare. Conceptul de fructieră nu mai există. Sertarul de dulciuri este încă prezent în multe case.

Cele 3 adevăruri dureroase

  • Copilul meu nu mănâncă legume și fructe pentru că eu nu mănânc.
  • Copilul meu nu mănâncă legume și fructe pentru că eu am pretenția că doar el să mănânce sănătos.
  • Copilul nu mănâncă fructe și legume pentru că are alternative în dulciurile concentrate din comerț (bomboane, ciocolată, biscuiți, napolitane etc).

Copilul nu mănâncă - începem cu o concluzie

(...)

Citește mai mult pe florinabadea.ro
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!